BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYılın Ekonomi Sitesi Finansgundem.com----

Yılın Ekonomi Sitesi Finansgundem.com

Yılın Ekonomi Sitesi Finansgundem.com
13 Mart 2015 - 12:41 www.finansgundem.com

Gündem Medya Grubu’nun finans dünyasının nabzını tutan ekonomi haber sitesi Finansgundem.com MÜSİAD Ekonomi Oscarı’na layık görüldü.

FINANSGUNDEM.COM
 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 15. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri'ne Finansgundem.com damgasını vurdu… Gündem Medya Grubu internet ekonomi haber portalı Finansgundem.com’un kulvarındaki rakipsizliği dev jüri tarafından onaylandı. Finansgundem.com, “Yılın Ekonomi Sitesi” ödülünü kazandı. MÜSİAD’ın Ekonomi Oscar’ını Finansgundem.com alırken, aynı kategoride ikincilik ödülü aafinans.com’a, üçüncülük ödülü ise cnbc-e.com’a verildi.
 
MÜSİAD’ın Haliç’teki Genel Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine ilgi ve katılım büyüktü. MÜSİAD Başkanı Nail Olpak’ın ev sahipliğindeki geceye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, MÜSİAD üyeleri, iş dünyası ve ekonomi basını temsilcileri katıldı.  
 
 OLPAK: REFORMLAR TÜRKİYE EKONOMİSİ İÇİN ÖNEMLİ
 
MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, açılış konuşmasının ardından törende yaptığı konuşmada, 2014 yılında Türkiye ekonomisinin siyasi ve iktisadi kargaşa çabalarına rağmen, istikrarı korumaya devam ederek 2014 yılının ilk çeyreğinde yüzde 4,8, ikinci ve üçüncü çeyrekte ise yüzde 2,2 ve yüzde 1,7 büyüyerek, 20 çeyrek üst üste büyüdüğünü söyledi.
 
İkinci ve üçüncü çeyrek büyümelerinin piyasa beklentilerinin bir miktar altında kaldığını aktaran Olpak, "Cari açığı azaltmak gibi doğru bir hedefle, piyasayı soğutarak, 2014'ün ilk çeyreğinden sonra yaşanan bu hızlı büyüme düşüşleri; ekonomide nispi bir ivme kaybına neden olmuş, ancak en büyük yapısal problemlerimizden biri olan cari açık, önemli ölçüde azalırken ve bütçe performansı tutturulabilirken, bence bu noktada sorulabilecek olan soru şu; 4 çeyrek üst üste yüzde 4'ün üzerinde büyümüş bir ekonomide hız kaybı daha yumuşak bir şekilde planlanabilir miydi?" ifadelerini kullandı.
 
Bugünlerde faiz ve dövizin konuşulduğunu anımsatan Olpak, "Bu parite değişiminin, özellikle ihracat üzerindeki olumsuz etkisinin ki buradaki ciro kaybı, aslında direkt olarak kar kaybıdır ve dolaylı olarak tüm piyasadaki olumsuz etkisi, çok uzatılmadan hafifletilmelidir" şeklinde konuştu.

Doların, avro ve tüm gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değerlenmesinin kimilerinin beklentisinin aksine, Türkiye'de bir krize yol açacağına inanmadıklarının altını çizen Olpak, bilakis Türkiye'nin yeni bir büyüme modeline geçmek için, mevcut durumu bir fırsata çevirmeyi başaracağının altını çizdi.
 
Olpak, bu noktada MÜSİAD olarak yeni bir ekonomik model ihtiyacı konusunda Öncelikli Dönüşüm Programı kapsamında yer alan yapısal dönüşümleri önemsediklerini söyledi. Olpak, program kapsamında yer alan reformların bir an evvel hayata geçirilmesinin Türkiye ekonomisi için önemli olduğuna işaret etti.
 


ZEYBEKÇİ: "AKILLI BİR ŞEKİLDE SÜRECİ YÖNETMEMİZ GEREKİYOR"

MÜSİAD Başkanı Olpak’ın ardından kürsüye davet edilen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 15. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Ekonomi Basını Başarı Ödülleri töreninde yaptığı konuşmasında "Ekonomi basını önemli bir kamu görevi yapıyor. Onun için ben burada bulunan bulunmayan bütün basın mensuplarına şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Dünya ekonomisinde yaşanan yeniden yapılanmaya dikkat çeken Zeybekci, Türkiye'nin bu alandaki gelişmelere uzak kalma lüksünün bulunmadığını kaydetti.
ABD'nin parasal daralmaya gitmesiyle gelişmekte olan ülkelerin bundan etkilenmesinin normal olduğunu aktaran Zeybekci, "Biz de dedik ki Türkiye olarak biz de bundan etkileneceğiz ama AB ile toplam dış ticaret hacminin yüzde 40'ını yapan, yani yüzde 36-37 civarında ihracatını sadece AB'ye yapan, yüzde 45 seviyesinde ithalatını AB'den yapan, doğrudan yabancı sermaye girişini yüzde 72 oranında AB'den alan Türkiye'nin, ABD'den etkilendiği negatif etkilenmeden daha fazla pozitif bir şekilde AB'den etkileneceğini o gün söyledik. Onun için AB'yi yakından takip etmemiz gerektiğini söyledik" diye konuştu.
Zeybekci, "Küresel ölçekte yaşanan bu gelişmeler, Türk lirasının dolar karşısında değer kaybetmesi değildir. Beklenen, öngörülebilen, hesaplanabilen bir dalgalanma yaşıyoruz. Türkiye de bu dalgalanmaya karşı dünyada doların değer kazanmasını engelleyeceğim diye bir tepki verme durumunda değildir. Akıllı bir şekilde süreci yönetmemiz gerekiyor. Şu anda da öyle yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
Küresel gelişmelerden kaynaklanan çalkantıların endişeye yol açmaması gerektiğini aktaran Zeybekci, "Türkiye'de siyasi istikrarla ilgili sakın ola ki kimse başka şeylere heveslenmesin. Bu ülkenin siyaseten lideri bellidir" ifadesini kullandı.



İŞTE ÖDÜLLER
 
Konuşmaların ardından geçilen MÜSİAD 15. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri Töreni’nde, Finansgundem.com “Yılın Ekonomi Sitesi” kategorisinde birinciliğe layık görüldü.
Yılın Ekonomi Haberi ödülü "Fikirtepe'de tek başına" haberiyle Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'e, Yılın Reel Sektör Haberi ödülü "İstanbul'un yatırım haritası çıkarılacak" haberiyle AA'dan Elif Ferhan Yeşilyurt'a, Yılın Araştırma Haberi ödülü "20 milyar dolarlık ihracat 3 kişiye emanet" haberiyle Milliyet Gazetesi'nden Fehim Genç'e, Yılın Ekonomi Röportajı ödülü "Ben savaş malzemesi üretmem" röportajıyla Yenişafak Gazetesi'nden İbrahim Acar'a, Yılın Ekonomi Kulisi Haberi ödülü "15 günde bir soyulan PTT, artık şubelerine para göndermiyor" haberiyle Akşam Gazetesi'nden Özgül Öztürk'e, Yılın Ekonomi Yazarı ödülü Sabah Gazetesi'nden Şelale Kadak'a, Yılın Ekonomi Yayını ödülü Turkishtime Dergisi'ne, Yılın Ekonomi Programı ödülü Bloomberght'den "Yatırım kulübü" programı ile Açıl Sezen'e verildi.
Gecede, Jüri Özel Ödülü Prof. Dr. Tevfik Güngör Uras'a, MÜSİAD Özel Ödülü ise Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak'a sunuldu.
 
İŞTE 15.EBBÖ JÜRİ HEYETİ
 
*Kemal Yamankaradeniz (MÜSAD Genel Başkan Yardımcısı – Jüri Başkanı)
*Aytekin Mert (MÜSİAD İletişim Komisyonu Başkanı)
*Ali Genç (THY Basın Müşaviri)
*Uyanış Tuğtaş (360 TV Ekonomi Müdürü)
*Murat Yülek (Dünya Gazetesi)
*Ertan Acar (MÜSİAD İletişim Komisyonu Üyesi)
*Çetin Kımızzade (MÜSİAD İletişim Komisyonu Üyesi)
*Mehmet Koca (Anadolu Bilik Holding CEO’Su)
*Abdullah Kiğılı (İş adamı, Kiğılı Giyim)
*Servet Yıldırım ( CNBC-e Yayın Yönetmeni)
*Ali Çağatay (BloombergHT Yayın Koordinatörü)
*Ali Saydam (Yeni Şafak Gazetesi Köşe Yazarı)
*İlhan Soylu (Artworks Ajans Başkanı)
*Jale Özgentürk (Radikal Gazetesi Köşe Yazarı)
*Serpil Yılmaz (Habertürk Gazetesi Köşe Yazarı)
*Özlem Dalga (BloombergHT Ekonomi Müdürü)
*İsrafil Kuralay (UTESAV Başkanı)
*İhsan Aktaş (GENAR Araştırma Şirketi Başkanı)
*Filiz Karagül Tüzün (Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü)
*Ali Sabancı (Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı)
*Abdullah Tivnikli (Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı)
*Süleyman Orakçıoğlu (İş adamı, Orka Group)

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)