BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYiğit Bulut'tan Başçı'ya şok sözler----

Yiğit Bulut'tan Başçı'ya şok sözler

Yiğit Bulut'tan Başçı'ya şok sözler
22 Ocak 2015 - 07:36 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Merkez Bankası'nın 0.50 faiz indirimine sert tepki gösterdi

TRT Haber’de yayınlanan Derin Analiz programında gündemi değerlendiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Merkez Bankası'nın faiz kararını eleştirdi. Bulut, O dönemde Başbakan Erdoğan'ın IMF'yi imzalamayacağı zaman yükselen koronun aynı olduğunu belirtti.

 IMF İÇİN SÖYLENEN ŞARKI FAİZ İÇİN SÖYLENİYOR
 
Yiğit Bulut, o dönemde Başbakan Erdoğan'ın IMF ile stand-by sözleşmesi imzalamayacağını söylenen; "Türkiye 60'lı yıllara döner, Türkiye batar" şarkısının, bugün için "faiz indirilmemeli" şarkısının aynı korodan yükseldiğini söyledi. Yiğit Bulut, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
 
"2008 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın (o dönemki Başbakanımızın) "IMF ile anlaşmayı imzalamayacağım", "Türkiye stand-by anlaşması imzalamayacağım" dediği dönem. Ve "imzalamayacağım" dediği dönemde faiz 20-25 bandında. Ve Türkiye'de yapılan yorumlar yine bugün nasıl Faiz artışını destekleyen bir kesim varsa, veya faizin düşürülmesine karşı çıkan bir kesim varsa (basında, üniversitelerde veya bürokrasi içinde) aynı dönemde o kesim şunu söylemişti: "Eğer IMF ile anlaşma yapılmazsa, faizler tekrar 60'lara gider ve Türkiye mahvolur, Türkiye batar." Fakat, o dönemki Sayın Başbakan Erdoğan tek başına bunlara karşı direndi, inandığını söyledi, doğru olduğunu söyledi, altını çizdi, diretti, ısrar etti ve 2008'de IMF anlaşmasından önce 24.40, 25 seviyelerini gören faiz, maksimum 60 ay içinde 4.61 seviyelerine indi."
 
"O gün IMF ile anlaşmayı imzalamazsak Türkiye krize girer. IMF ile anlaşma imzalamazsak Türkiye çok zor durumda kalır" diyen koro Türkiye'de faiz yüksek kalmalı, faiz düşürülmemeli, faiz indirilmemeli şarkısını söylüyor."

KORONUN ELEMANLARI TÜRKİYE'NİN MENFAATLERİYLE AYNI ŞARKIYI SÖYLEMİYOR
 
"Bir önceki resim ortada. 25'li seviyelerde söyledikleri şarkı "Türkiye 60'lara gider, IMF ile stand-by imzalayın" şarkısıydı. Ve bugün yine 11-12 bandını gördükten sonra söyledikleri şarkı yine aynı. "Türkiye'de faiz kalmalı." Böyle bir koronun varlığını biliyoruz. Ve bu korunun elemanlarının kimler olduğunu, bu koronun elemanlarının da Türkiye Cumhuriyeti Devleti menfaatleriyle ve vatandaşlarıyla aynı şarkıyı söylemediğini de çok net olarak o günden beri gördük."
 
MİLLET ARTIK BU OYUNLARI YEMEZ
 
Grafiklere ve analizlere doğru bakıldığı zaman ortada ekonomik bir tehdit olmadığını ifade eden Bulut, dolar sopasıyla yüksek faizi gösterdiklerini söyledi. Bulut, şunları söyledi:
 
"Eğer tehdit dolarsa, biz 4.61 faiz seviyesini test ettiğimiz günlerde dolar kotasyonları 1.70-1.85 arasında dolaşıyordu. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini analiz ettiğiniz zaman o zaman şunu görüyorsunuz: Gerçek bir tehdit yok.Ama bir tehdit organize edilerek, geçmişte nasıl "irtica tehdidi var, ülkeyi seçilmişler yönetmeyecek, biz yöneteceğiz. Bu ülkede bölücülük tehdidi var, ne yapacağız? Ülkeyi seçilmişler değil, biz yöneteceğiz." Şimdi aynı şey finans piyasalarında uygulanmaya çalışılıyor. "Bu ülkede para piyasalarında tehdit var. Bakın dolar kuruna..." Dolar sopasıyla yüksek faiz. Bu millet, bu oyunları artık yemez."

"KORKUYORUM" DİYORSAN, O ZAMAN KALKARSIN, KORKMAYAN BİRİ OTURUR
 
Merkez Bankası'nın 0.50 faiz indirimine tepki gösteren Yiğit Bulut, "en az 1 puan olmalıydı" dedi. Bulut, Merkez Bankası Başkanı Başçı'ya "bunu yapamıyorum diyorsan o zaman kalkarsın, korkmayan biri oturur" sözleriyle sert çıktı. Bulut, şu ifadelere yer verdi:
 
"Bugünkü faiz indirimi en az 1 puan olmalıydı.0.50 hiçbir şey ifade etmiyor. Daha fazla konuşmak istemiyorum ama anlayana Sayın cumhurbaşkanı çok güzel bir cümle söyledi. "Sen bağımsızsan, ben de bağımsızım. Bu iş böyle gitmez" dedi.
 
Eğer bu ülkede halk yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı seçmişse ve anayasaya göre de Cumhurbaşkanı bu ülkenin başıysa, bu ülkenin bir kurumu bağımsızlık arkasına sığınarak halkın kaynaklarının 5 bin gerçek ve tüzel kişinin cebine transfer olmasına seyirci kalamaz. "Ben bunu yapamıyorum, korkuyorum" o zaman kalkarsın, korkmayan biri oturur."
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • telekinezi bakanlığı 23 Ocak 2015 07:14

    bu beyfendi telekinezi geyikleri sayesinde buralarda. bakalım bu paralel safsatası onu daha ne kadar ileri taşır. bence babacanın koltuğunda gözü var. zaman gösterir. ama hak ediyor bu sözleriyle bakanlığı :) şimdiden hayırlı olsun. Allah yolunu açık etsin.

  • yorumcu22 Ocak 2015 18:42

    bence merkezin başına da bu babayiğit geçsin belkide haklıdır

  • x-men22 Ocak 2015 15:29

    Resmen merkez başkanını görevden almakla tehdit ediyor. Ayıp be. Eğer öyle bi hata yaparşarsa dolar 2,50 yi faiz de 10 u geçer, ekonomi çok kötü etkilenir. Merkez bankası bağımsızlığı kağıt üstünde kalmamalı.

  • ZZZZZZZZ22 Ocak 2015 14:19

    REALIST YIGIT BULUTUN KARIYERINI BILIYOR MUSUN

  • Amaç Belli22 Ocak 2015 13:44

    Ekonomik problemleri TCMB nin üstüne atabilmek için altyapı hazırlığı bunlar. Nasılsa eskiden beri alışkınlar, Ergenekon demeye, Paralel demeye, şimdide ekonomik sorunlar olunca TCMB diyecekler...

  • TORUN22 Ocak 2015 12:44

    12 YILDIR BİZİM MİLLET ŞUNU ANLAMADI ; İYİ GÜZEL ŞEYLERİ HÜKÜMET YAPAR KÖTÜ Bİ ŞEY OLDUMU, ERGENEKON,PARALEL,PKK,GEREKİRSE MERKEZ BANKASI BİRİLERİ BULUNUR YANİ ,

  • Kk22 Ocak 2015 11:09

    bence bır sonrakı topalntıda 5 yapalım da bır gorelım ne oluyor.Belkı de adamlar haklı gormek lazım dı mı..!

  • realist22 Ocak 2015 10:26

    bu adam ekonomi yorumluyorya pesssssss.... ne hale geldi ülke.

  • millet22 Ocak 2015 08:44

    Yemin ederim beni millet, komplo, santaj, montaj, lobi kelimelerinden tiksindirdiniz. Yuh artık yaa. Neymiş efendim en az bir puan inmeliymis. Neye göre? Merkez bankası verileri kadar veri var mı elinizde? Orada kullanılan ekonometrik modellerle çalıştınız mı? Hayır. Yahu yeter artık.