BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisVeznedar Ali Sabancı----

Veznedar Ali Sabancı

Veznedar Ali Sabancı
10 Eylül 2014 - 12:21 www.finansgundem.com

Pegasus’un patronu genç işadamı Ali Sabancı Türk Telekom’un girişimcilik zirvesine büyük renk kattı

FATİH RENÇBERLER - FINANSGUNDEM.COM
 
Türk Telekom’un Türkiye’den önemli marka, girişimci ve konuşmacıları konuk ettiği PİLOTT Girişimcilik Zirvesi’ne Ali Sabancı damgasını vurdu. Pegasus’un patronu genç işadamı Ali Sabancı, Shangri-La Otel’de düzenlenen zirvede yapılan söyleşide, sırlarını paylaştı. Renkli konuşmasıyla zirveye katılanlara keyifli dakikalar yaşatan Ali Sabancı’nın ABD’de bir bankada çalıştığı, Türkiye’ye dönüşünde de bir Akbank şubesinde veznedarlık yaptığı ortaya çıktı. Aile şirketinden neden ayrıldığını da açıklayan Sabancı, havacılığın önemli şirketlerinden biri haline getirdiği Pegasus’u, Galatasaray’ın Ambarad’a ödediği transfer ücreti kadar bir paraya aldığını söyledi. İşte Ali Sabancı’nın konuşmasından satırbaşları…
 
VEZNEDAR ALİ SABANCI

 
17 sene yurt dışındaki simple hayatımda Türkiye’yi iyi bilmediğimi öğrendim. İlk Akbank Bahçekapı Şubesi’ne gittiğimde New York’taki banka şubesinde çalışırken giydiğim coupling’i giydim. Akbank’ta o zamanlar fazla coupling giyilmiyordu. 95,96 yılları. Ben de bunu bilmiyordum. Dolasıyla o Akbank süreci benim Türkiye’ye daha hızlı öğrenmeme izin verdi. Hakikaten veznede çalıştım. Hatta şaka bile yaptık, hikaye yazdık, Türkiye’nin ilk ‘MBA’yli veznedarı” diye… Ama o süreç benim müşterileri iyi öğrenmeme yol açtı. Dolayısıyla hem orayı kazandım hem burayı. O kontaklarım hala bana yardımcı oluyor.
 
HUZUR OLMAYAN YERDE KALMAM
 
Türkiye’yi öğrenince ne yapmak istemediğimi karar verdim. Gençler bu hataya düşüyor, ne yapacaklarını düşünürken çok zaman geçiyor. Oysa ne yapmak istemediklerine karar vermek daha kısa. İki faktör beni etkiledi. Milyar dolarlık işlerin peşinde koşmak istemiyordum. 10 milyon dolarlık işler yapmak istiyordum. Ben o zaman aile şirketinde çalışıyordum. Aile şirketlerinde doğru yöneticilik sistemi olmazsa 100 birimlik vaktin 60’ını politikayla, 40’ını işle geçiriyorsun. O 40’ın da 20’si huzurlu, 20’si huzursuz. Ben onu yapmak istemedim. Yaşadığım için söylüyorum. Bu ortamı kuranlardan biri de babamdı. “Ben ayrılıyorum” dediğimde babam beni destekledi. Zaten sonra o da ayrıldı şirketten.
 
PEGASUS’U KAÇA SATIN ALDI
 
Milli Piyango bileti almıyorum, böyle ‘para parayı çeker, kazanırım’ diye. Şaka, şaka J) Muazzam şanslı bir adamım; çok doğru bir zamanda, çok doğru bir sektöre, manyak gibi bir ekiple girdim .Muazzam bir ekiple çalışıyorum. Çok para koymadım. Bir arada Galatasaray, Ambarad’ı transfer etti. Galatasaray’ın futbolcuyu aldığı fiyata ben Pegasus’u aldım.
Doğru bir modeldi, doğru zamanda da gelince tüketici bunu fark etti.

İşte Ali Sabancı'nın birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptığı o konuşma..

video##1099##player
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)