BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÜlker'i Turkcell için düşündüren 3 engel----

Ülker'i Turkcell için düşündüren 3 engel

Ülker'i Turkcell için düşündüren 3 engel
15 Temmuz 2014 - 07:31 www.finansgundem.com

Mehmet Emin Karamehmet'in Yıldız Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'le olan anlaşması zora girdi

Turkcell'deki yüzde 13.8'lik Rus Alfa hissesini almak için finansman arayışına giren Çukurova Holding'in patronu Mehmet Emin Karamehmet'i sıkıntılı günlerin beklediği ortaya çıktı.  Sabah'dan Kerim Ülker'İn haberine göre, 1.6 milyar dolarlık finansman için arayışa giren Karamehmet'in Yıldız Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'le olan anlaşması zora girdi. Geçen ay masaya oturan tarafların işbirliğinin suya düşmek üzere olduğu belirtiliyor. Görüşmeler yakın kaynakların verdiği bilgiye göre Ülker'i Turkcell'den uzaklaştıran 3 engel bulunuyor. Bunlar arasında en dikkat çekeni ise Çukurova'nın patronu Karamehmet'in Murat Ülker'e verdiği sözleri tutmaması olarak dile getiriliyor. Hazine Müsteşarlığı ile de Turkcell'in hisseleri konusunda mevzuatta sıkıntılar yaşandığı belirtilirken olayın taraflarından biri olan İngiltere Yüksek Mahkemesi'nden de iyi haberler gelmedi. Hatırlanacağı üzere İngiliz Yüksek Mahkemesi, Karamehmet'e 1.6 milyar dolarlık borcunu ödemesi için 1 ay ek süre vermişti.

İKİ HAFTASI KALDI

Ödeme tarihinin 30 Temmuz'da sona ereceğini belirten mahkemenin finansman koşullarında da bazı sorunlar yarattığı belirtiliyor. Hafta içinde sorunları çözmek isteyen ve Turkcell için istekli olan Murat Ülker, finansmandan vazgeçerse Karamehmet, 1.6 milyar doları başka yerlerde arayacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)