BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPortföy çalışanlarından o sınavlara şok tepki!----

Portföy çalışanlarından o sınavlara şok tepki!

Portföy çalışanlarından o sınavlara şok tepki!
26 Ocak 2016 - 12:36 www.finansgundem.com

Portföy Yönetim Şirketleri Çalışan Profili Anketi'ne katılanlar, lisanslama eğitimlerini yetersiz buldu, soru havuzunun revize edilmesini istedi

Portföy Yönetimi Sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin çalışan profilini ortaya koyup, sektörün büyüme trendine ilişkin verileri oluşturmayı amaçlayan ve ilki 2009 yılında gerçekleştirilen Portföy Yönetim Şirketleri Çalışan Profili Anketi'ne 2015 yılı için toplam 22 portföy yönetim şirketi katıldı.

Lisanslama Sınavları ve Eğitim

Çalışan anketi 2015 yılı çalışmasında katılımcılara, "Lisanslama sınavları usül ve içeriği sektörün beklentilerini karşılıyor mu? Eğer hayır diyorsanız, geliştirilmesi gereken iki öncelikli unsuru belirtir misiniz?" ve "Portföy yönetim sektöründe çalışanların en fazla hangi alanlarda eğitime ihtiyacı vardır?" şeklinde iki soru daha yöneltildi.

Ankete katılan 22 kurumdan 7'si sınavların beklentileri karşıladığını belirtti. Sekiz kurum bazı unsurların geliştirilmesi gerektiği cevabını verirken, yedi kurum ise herhangi bir görüş belirtmedi.

Katılımcıların lisanslama sınavları ile ilgili geliştirilmesini istediği öncelikli unsurlar aşağıdaki başlıklarda yoğunlaştı:

*Lisanslama eğitimleri yetersiz; sınavlara çalışacak kaynak bulunmuyor.

*Lisanslama sınavları gereksiz detay ve pratikte kullanımı olmayan bilgilerden arındırılmalı. Kitabi bilgi yerine günlük hayattaki işleyişi pekiştiren konu başlıklarına yer verilmeli.

*Sınav sorularının daha nitelikli hale getirilmesi amacıyla mevcut soru havuzunun revize edilmesi faydalı olacaktır.

*Sektörde çalışanların eğitim ihtiyacı konusunda hemen hemen tüm katılımcılar çeşitli öneriler getirirken, güncel mevzuat, risk yönetimi ve finansal ürünlerin tanıtımına yönelik eğitimler bu alanların başında geldi.








KURUMSAL YATIRIMCI
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kesinlikle26 Ocak 2016 13:18

    Kesinlikle haklılar . Ne adam akıllı kaynak var nede eğitim içeriği açısından dolu dolu bir eğitim . Sınavlar ise başlı başına bambaşka bir alan .