BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisErdoğan hangi konuda başarısız----

Erdoğan hangi konuda başarısız

Erdoğan hangi konuda başarısız
22 Aralık 2014 - 06:46 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faizde konusunda başarısız olduğunu ve gerekçelerini açıkladı

Cumhuriyet Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığı döneminde başarısız olduğu konulardan bir tanesinin “faizleri indirtememek” olduğunu söyledi. Dün, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) Olağan Genel Kuruluna katılan Erdoğan, işadamlarına ‘yeni dönem için’ önemli mesajlar verdi. Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı olan 2023 için konulan hedeflerin önemini anlattı ve ilk kez, bazı siyasi gelişmelerin Türkiye’nin bu hedeflere ulaşmasını engellemeye dönük olduğunu vurguladı. DEİK’in de hukuki altyapısının da 2023 yılı hedeflerine daha güçlü katkı vermesi için yenilendiğini belirten Erdoğan bankalara (finans sektörü) yüklendi ve şöyle konuştu:

GÖZLÜKLERİ İYİ SEÇİN

“Özel sektörümüz inşallah krizleri fırsata dönüştürmeye devam edecek, Türkiye’nin parlayan yıldızını daha da parlatacak. Finans sektörünü uyarmak istiyorum. Kredi noktasında lütfen gözlüklerinizi daha dikkatli seçin. Yakın, uzak bir sıkıntı olmasın. Lütfen yüksek faizlerle krediyi gözden geçirin. Faizleri düşürmeliyiz ki girişimcilerimiz, yatırımcımız cesaretlensin. Onlar yatırım yaptıkça üretim, istihdam, ihracat artacak. En fazla parayı kim kazanıyor? Finans. Reel sektörün içinde olanlar finans kadar kazanamıyor. Üstelik de onlar çok fazla yorulmadan kazanıyorlar. Yatırımcının ne kadar finans sektörüne ihtiyacı varsa Finans sektörünün de yatırımcıya o kadar ihtiyacı var. Etle tırnak gibi. Öyleyse burada kalkıp el ele vermeye, yatırımcının önünü açmaya mecburuz. Arkadaşlarıma hep söyledim; bugün ABD, Avrupa 1 puan uyguluyorsa, Japonya eksilerdeyse, bize ne oluyor? Komisyonlarını falan bakıyorsunuz 13, 14, 15 puanlara çıkıyor. Tek kelimeyle bu, zulümdür. ‘Siz Başbakandınız neden yapmadınız’ derseniz, onu da söyleyeyim. Başarısız olduğum konulardan bir tanesi de budur. Ama sürekli bunların müzakerelerini yaptık.
2023 yılı hedeflerimiz sadece iktisadi hedefleri ihtiva etmiyor. Uluslararası politika hedeflerimizi de kapsıyor. 1923 nasıl ki, 1. Dünya Savaşının sonucudur. 2023’e giden yol da bir gül bahçesi olmayacak. Sıkıntıları olacak ve aşkımızı, şevkimizi kırmaya yönelik saldırılar olacak. Ecdadımızın o zamanlar gösterdiği o dirayeti, kahramanlığı rehber edersek başarıya ulaşırız. 17-25 Aralık darbe girişimlerini yaşadık. Eğer diz çökseydik, buralarda olamazdık. Bir maşa giderse başka maşa bulurlar. Bir senaryo çökerse başka senaryo yazarlar. Bizim ödenecek bir diyetimiz yok. O yüzden bu kadar cesur hareket ediyoruz. Emaneti milletten aldık hesabı da sadece millete veririz. 2023’e kadar sabırla, dirayetle yürüyeceğiz. Onların işi engellemek, bizim işimiz koşmak.”
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğrucu davut22 Aralık 2014 10:21

    sektörün %35'i kamunun elinde kamu bankaları ucuz kredi versin diğerleri zaten izlemek zorunda kalmaz mı?