BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDurmuş Yılmaz o iddialara ne dedi?----

Durmuş Yılmaz o iddialara ne dedi?

Durmuş Yılmaz o iddialara ne dedi?
03 Eylül 2015 - 08:35 www.finansgundem.com

Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, Koza İpek Grubu hakkındaki iddialara yanıt verdi

Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, ''7 milyar doları herkesten habersiz göndermek imkansız. Merkez Bankası ve diğer kurumlardan gizleyemezsiniz'' dedi.

Koza İpek Grubu’nun bazı bankalar üzerinden Bahreyn, Malta ve Kıbrıs’taki hesaplara 7 milyar 40 milyon dolar para transfer ettiğini iddia etti. Bu iddia Koza İpek Holding tarafından yalanlandı.
 
Merkez Bankası eski Başkanı ve MHP Milletvekili Durmuş Yılmaz bu iddialara yanıt verdi.

Yılmaz, “İddia eden kurumlar, 7 milyar dolar transferin olduğunu ispat etmeli. Transferin yapıldığı iddia edilen bankaya gidecek o bankanın kayıtlarına bakacak. Bankaya “Sizin kayıtlarınızda bu kadar bir transfer var mı?” Çünkü kayıtlarda bunun ödeme emri vardır. Oradan bunu çıkartır” dedi.
 
MHP milletvekili Yılmaz, “7 milyar dolar Merkez Bankası sistemlerinde görülür müydü?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Belli bir meblağın üzerindeki para hareketlerini Merkez Bankası Ödemeler Dengesi Müdürlüğü ilgili makamlara bildiriyor. Bunu gizlemeniz mümkün değil...”
 
PARAYI TOPLAMAK ZOR
 
Yılmaz, “7 milyar dolar çok büyük para. Hepsi 100 dolarlık banknottan oluşsa 400 ton ağırlığında bir kargo yapar. Bunu Avrupa’ya gönderirseniz giden ülke kabul eder mi? Örneğin İsviçre bunu kabul etmez. İngiltere kabul etmez. Bunun güvenliğini sağlamak da zordur. Ama bunu çevre ülkelere, Ortadoğu’ya gönderirsen bu belki mümkün olabilir. Ama 10 TIR’lık ya da 5-6 uçaklık parayı güvenlik tedbiri almadan göndermek çok zor. Bir de bunu banknot yapmak gerekir. Tahtakale’den oradan buradan dolar toplayacaksınız. 7 milyar dolar kaç senede toplanır bilmiyorum. Öyle kolay iş değil bu. Toplayıp yurt dışına çıkaracaksın. Bu çok zor” bilgisini verdi.
 
Akın İpek’in, “7 milyar doları transfer iddiasını sormak için baskın yapmışlar. Bunu bana değil bankalara sorun” açıklamasıyla ilgili Yılmaz, “Doğru söylüyor. İddiayı ortaya atanlar, 7 milyar dolar transferin olduğunu ispat edecek. Transferin olduğu iddia edilen bankaya gidecek o bankanın kayıtlarına bakacak.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alakalı05 Eylül 2015 11:08

    Savunuyor gibi bir hali mi var? O kadar para olamaz, bir yanlışlık olmalı demiş. bunu eski merkez bankası başkanı bilemeyecek de kim bilecek Allah aşkına?

  • Yorumcu04 Eylül 2015 18:32

    İyi de bu adam neden İpek grubunu savunmaya geçti şimdi?