Ana SayfaBankacılıkBankalardan velilere kredi desteği---

Bankalardan velilere kredi desteği

1 / 9
Bankalardan velilere kredi desteği
22 Nisan 2014 - 10:35 www.finansgundem.com

Bugünlerde öğrenciler yaklaşan yaz tatilini, anne babalar ise 2014-2015 öğrenim yılının okul taksitlerini düşünüyor. Kolay değil en ucuz özel okulun fiyatı 10 bin TL’yi buluyor. Servisi, yemek ücreti, kitabı ve formasıyla bir öğrencinin yıllık en az 15 bin TL’yi buluyor. Üstelik bu rakama özel dersler, dershane paraları, yaz okulları, kurslar dahil değil. Durum böyle olunca bir vekilin çocuğunun eğitim ve sosyal hayatı için yaptığı harcama 20 bin TL’yi bulabiliyor. Hele bir de çocuğu yıllığı 40 bin TL’yi bulan özel lise veya üniversiteyi kazandıysa bunun altından nasıl kalkacağına kara kara düşünmeye başlar.

NİSAN, MAYISTA İNDİRİM VAR

Okul taksitlerini ödemekte zorlanan veliler için hem okulların hem de bankaların bir takım kolaylıkları var. Okul yönetimleri bir sonraki yılın okul taksitini peşin ödeyen velilere yüzde 15’lere varan indirimler yapıyor. Örneğin nisan sonuna kadar kayıt yenileyenlere yüzde 5 erken ödeme indirimi yapan okullar, bu ödemeleri peşin yapanlara yüzde 5 ile 10 arasında ek indirim sağlıyor. Nisan ayındaki ödemeyi kredi kartı ile yapıyorsanız yine indirim var; ancak bu indirim yüzde 5’in altında oluyor.
Sonuçta bugünlerde çocuğunun okul taksitini kredi kartı veya peşin ödeyen velilere yüzde 10 ile 15 arasında indirim sağlanıyor. Ancak nisan ayında değil de mayısta ödeme yaparsanız uygulanan indirim oranı da yüzde 5 ile 10 arasına geriliyor. Peki, bu indirimlerden nasıl yararlanacaksınız sorusuna gelince… İşte burada devreye  bankalar giriyor. Çünkü veliler peşin ödemelere uygulanan yüzde 15’w varan indirim fırsatından yararlanmak istiyor. Çoğu banka bundan yararlanmak isteyenler için özel okul ve üniversitelere anlaşmış durumda. Kısacası okula gidip kayıt yenilerken aynı anda krediniz de hazır hale geliyor. Bankalar artık yalnız anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite hatta mastır, doktora eğitimleri için değil, yaz okulları, dil okulları gibi kurslara da kredi sağlıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster