Dursun Akbulut [email protected] Dursun Akbulut

 Küresel risklerin gerçekleşmesi

09 Mart 2020, 14:04 ---

Davos’ta 21-24 Ocak 2020 tarihin de yapılan Dünya Ekonomik Formu toplantısında Dünya Ekonomik Formu tarafından hazırlanan ve sunulan  2020 Yılı Global Risk Raporunda,  Ekonomik, Çevresel, Jeopolitik, Toplumsal ve  Teknolojik açıdan  oluşabilecek en yüksek 10 risk sıralanmıştır. Marsh &McLennan and Zurich Insurance Group tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre 2020 yılında yukarıda belirttiğim 5 katagoride belirlenen en yüksek 10 riskin  olma ihtimali ve etki açısından sıralanması aşağıdaki gibidir.

Tablodan görüleceği üzere salgın hastalık riski bu araştırmada ön görülmüş olup ancak etki açısından sıralaması son sırada yer almıştır. Bu risk yaşadımız bu günlerde gerçekleşmiş olup, yine Olma İhtimali En Yüksek Olan Riskler sıralamasında 10. sırada yer alan Varlık Balonu Riskini tetikleyerek gerçekleşmesini  sağlamıştır. İnşallah bu risk diğer risklerin hayata geçmesini de tetiklemez.

Bu risklerle ilgili daha detaylı bilgiyi World Economic Forum’ un aşağıdaki adresinden elde edebilirisiniz.

https://www.weforum.org/reports/the-global-risks-report-2020

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster