BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZuckerberg serveti ile Musk'ı geride bıraktı----

Zuckerberg serveti ile Musk'ı geride bıraktı

Zuckerberg serveti ile Musk'ı geride bıraktı
08 Nisan 2024 - 10:30 www.finansgundem.com

Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarını bünyesinde bulunduran Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg, Elon Musk’ı geçerek dünyanın en zengin üçüncü kişisi oldu. Zuckerberg, 2020’den bu yana ilk kez ezeli rakibinin tahtına oturdu.

Meta Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg'in serveti 2020'den bu yana ilk kez Tesla, SpaceX ve X'in sahibi Elon Musk'ın servetini geride bıraktı.

Mart ayı başında Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde birinci sırada yer alan Elon Musk'ın, Reuters'ın Tesla Inc. şirketinin daha ucuz bir otomobil planlarını iptal ettiğini bildirmesinin ardından dördüncü sıraya geriledi. Bu haberin sonrasında Tesla'nın araç teslimatlarının mart ayına kadar olan üç ayda düştüğü ve Kovid pandemisinin ilk günlerinden bu yana yıldan yıla ilk düşüşünü yaşadığı haberi geldi.

Servetine 58,9 milyar dolar ekledi

Musk'ın serveti bu yıl 48,4 milyar dolar azalırken, Zuckerberg, Meta Platforms Inc. cuma günü yeni bir rekor da dahil olmak üzere yeni zirvelere tırmanırken servetine 58,9 milyar dolar ekledi. 

Zuckerberg'in 105,6 milyar dolar, Musk'ın ise 102,1 milyar dolar servete sahip olduğu 16 Kasım 2020'den bu yana Bloomberg'in en zenginler sıralamasında Zuckerberg ilk üçe ilk kez girmiş oldu. 

Musk'ın net serveti şu anda 181 milyar dolar; Zuckerberg'inki ise 187 milyar dolar. Musk ve Zuckerberg arasında Kasım 2021'de 215 milyar dolara kadar çıkan servet farkının tersine dönmesi, bir zamanlar çok popüler olan elektrikli araç hisselerinin düşmesinden kaynaklandı.

Dünyanın en zenginleri hangi sektörde? İşte büyük servetin kaynağı!

 

Forbes açıkladı: İşte dünyanın en zengin 10 kadını...

 

Yılın en zengin insanları belli oldu

 

İşte finans dünyasının en zenginleri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)