BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat Katılım’ın bilanço büyüklüğü %123 arttı----

Ziraat Katılım’ın bilanço büyüklüğü %123 arttı

Ziraat Katılım’ın bilanço büyüklüğü %123 arttı
12 Ağustos 2016 - 15:26 www.finansgundem.com

Ziraat Katılım Genel Müdürü Osman Arslan, 2016 Yılı 2. Çeyreğine ilişkin gelişmeler konusunda açıklamalarda bulundu

Ziraat Katılım’ın 2016/Haziran dönemine ilişkin finansal verilerini değerlendiren Ziraat Katılım Genel Müdürü Osman Arslan, “Paylaştıkça Daha Fazlası” ilkesi çerçevesinde oluşturulan iş modeli ile faaliyete başlayan Ziraat Katılım’ın 2016 yılının ilk yarısında önemli gelişim gösterdiğini belirttiği açıklamasında;

“Ziraat Katılım’ın toplam bilanço büyüklüğü 2015 yılsonuna göre %123 artışla 4,9 milyar TL’ye ulaşırken 3,6 milyar TL’si nakdi ve 2,1 milyar TL’si gayrinakdi olmak üzere toplam fon kullandırım tutarı 5,7 milyar TL’ye ulaşmıştır. Bilanço toplamının %75’i nakdi kullandırılan fonlardan oluşmaktadır. Mevduat büyüklüğümüz ise yılsonu verilerine göre %119 artışla 2,7 milyar TL seviyesine ulaşmıştır. Bilançomuz büyürken, müşteri tabanımızın da genişlediğini ve daha önce katılım bankacılığı ile tanışmamış kesimlere ulaştığımızı görmekten memnuniyet duyuyoruz. Ziraat Katılım olarak istihdama ve ekonomiye katma değer sağlayan firmalara ve projelere destek vermek önceliğimizdir. Açılışımızdan bugüne kadar gerçek ve tüzel kişi müşteri sayımızın 90.000’e ulaşması, gelecek için bizlere cesaret vermektedir.

1. yılımızı 2,5 milyon TL karlılıkla tamamlayarak, devam etmekte olan yatırım harcamalarına rağmen kuruluşumuzun ilk yılında kara geçmeyi başarmış bulunmaktayız.

2016 Haziran sonu itibarıyla toplam şube sayımız 37’ye yükselmiş olup, yılın 2.yarısında açmayı hedeflediğimiz yeni şubelerimizle beraber, Ziraat Katılım ülkemizin GSYH’nin %80’nin temsil edildiği bölgelere ulaşmış olacaktır. Ayrıca, Ziraat Bankası ile yaptığımız muhabirlik anlaşması çerçevesinde, ülkemizin en yaygın şube ve ATM ağından da müşterilerimiz faydalanabilmektedir” dedi.

Katılım Bankacılığının Sektör İçerisindeki Payını Artırmayı Hedefliyoruz

Genel Müdür Osman Arslan “Ülkemizde katılım bankacılığı ürünlerine olan talep gün geçtikçe artmaktadır. 2023 vizyonu hedeflerine ulaşılmasında katılım bankalarına önemli görevler düşüyor. Bu nedenle katılım bankacılığının bankacılık sektörü içerisindeki payını hızlı ve istikrarlı şekilde artırmak zorundayız. Katılım bankaları olarak hedefimiz, doğru stratejilerle beraber gereken sermaye artışı sağlandığı takdirde bankacılık sektöründen alınan payın %15’ler seviyesine ulaşmasını sağlamaktır. Bu doğrultuda, Ziraat Katılım olarak daha fazla müşteriye ulaşmak için yeni hizmet ve ürünler geliştirme noktasında çalışmaktayız” diyerek sözlerine devam etti.

Mevduat Dışı Kaynaklarda da Büyüyoruz

Ziraat Katılım olarak fon toplarken tabana yaygın müşteri kitlesine ulaşmayı hedeflediklerini ve dengeli bir bilanço yapısı için mevduat dışı kaynaklara da önem verdiklerini belirten Osman Arslan“Birinci yılımızda sermaye ve para piyasalarında da önemli işlemler gerçekleştirdik. 2016 yılının Mayıs ayında Bankamızın 155 milyon USD tutarında ilk murabaha sendikasyonunun yanında yurtiçi piyasada 100 milyon TL tutarında ilk kira sertifikası ihracını tamamladık. Katılım bankacılığı sektörünün sağlıklı bir şekilde büyümesine katkı sağlama misyonumuz kapsamında kira sertifikaları alanında yatırımcılara daha geniş fırsatlar sunmak, faizsiz enstrümanlara hem ihraççı hem de yatırımcı olarak derinlik kazandırmak istiyoruz” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)