BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat Bankası'na Fed soruşturması açığa kavuştu!----

Ziraat Bankası'na Fed soruşturması açığa kavuştu!

Ziraat Bankası'na Fed soruşturması açığa kavuştu!
26 Mart 2016 - 07:47 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın, “New York şubelerindeki inceleme eski bilgi işlem sisteminden. Kara para ile ilgili bir şey değil” dedi

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, New York Fed'in Ziraat Bankası New York şubesinin incelendiği ile ilgili haberler gördüğünü belirterek incelemenin kara para ile igisinin bulunmadığını söyledi. 13 şirket ve 25 bireysel hesaptan oluşan şubenin teknolojisini yenilemediği için Fed tarafından uyarıldığını dile getiren Aydın, sonrasında ise bu dönüşümün sağlandığını ve sorunun ortadan kalktığını ifade etti.

TEKNOLOJİMİZİ YENİLEDİK

Fed'in kuralları gereği bilgi işlem sistemlerinin müşterileri tanımaya uygun olması gerektiğini anlatan Aydın "Fed bize bu bilgisayar sistemi ile müşterini tanıyamazsın bilgisayar sistemini yenile demiş. Bizim şubede 13 ticari 25 bireysel hesap olduğu için bu dönüşümü şube bizden önce yapmamış. 2013'te Fed yeniden incelemeye gelmiş ve bizi uyarmış. Biz de özür dileyerek teknolojimizi yeniledik.Fed de kabul etti. Olay bundan ibaret. Kara parayla ilgili değildir" dedi.

KREDİ ZİMMETİ BİR TEK BİZDE VAR

Aydın özellikle bankacıların maruz kaldığı risklere değinerek "Dünyanın hiçbir yerinde bankacılar Türk bankacıların karşı karşıya olduğu risk ile karşı karşıya değil. Kredi zimmeti gibi bir risk hiçbir yerde yok" diye konuştu. Türkiye'de milli gelirin 20 bin doların üzerine çıkartılmasının şart olduğunu vurgulayan Aydın şunları söyledi: "Risk ve kârlılığın iyi yönetilmesini istiyoruz. Kredi zimmeti bir tek bizde var. A, B firmasına kredi yaptık. 20 sene krediye hiçbir şey olmadı. Ana para kadar faiz de tahsil ettik.
21'inci sene bir şey oldu, hem krediyi alan hem krediyi veren 160. madde. Halen bu madde değişmesin denilen bir regülasyonda hangi rekabet avantajından söz edilir?

Riskin tarif edilmesi lazım. Sağlamız, güçlüyüz ama dünyanın en büyük 35 bankasının her birinin bilanço büyüklüğü, sektörümüzün bilançosundan daha büyük."

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Firat26 Mart 2016 09:56

    Kelime oyunu. Fed müşterini neden tanimani istiyor ? Kara para ile mücadele için yani özetle kara para ile mücadele edecek yazilimin yoksa şubenin tüm işlemleri mercek altına alınır. Yani soruşturmanın kara para ile ilişkisi var demektir.