BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiZeybekçi Merkez'in kararlarından memnun!----

Zeybekçi Merkez'in kararlarından memnun!

Zeybekçi Merkez'in kararlarından memnun!
01 Haziran 2016 - 11:22 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hükümet ile Merkez Bankası arasında yeni bir dönemin başladığını belirtti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hükümet ile Merkez Bankası arasında yeni bir dönemin başladığını belirterek, "Şu anda Merkez Bankamız ile hükümetimizin aynı paralelde düşünmeye başladığını görüyorum. Merkez Bankasının bu indirimlerini sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

Bakan Zeybekci, yaptığı açıklamada, Merkez Bankasının son 3 para politikası kurulu toplantılarında 0,5'er puanla toplamda 1,5 puanlık faiz indirimi kararı aldığını anımsatarak, indirimlerin etkisinin piyasalarda, borç verme faizlerinde, finans kuruluşlarında hissedilmeye başlandığını söyledi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve kendisinin önceki bakanlığı döneminde faiz indirimi çağrıları yaptığını ancak bu çağrıların yeni Merkez Bankası yönetimiyle karşılık bulduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Merkez Bankası ile hükümet arasında yeni bir dönem başladı, aklın yolu bir. 2,5 yıldan beri ekonomi bakanlığı dönemimdeki söylemlerimizde enflasyonla aktif mücadelede yöntem değişikliğini önerdik. Enflasyonla mücadeleden vazgeçmeyi değil yöntem değiştirerek, enflasyonla mücadelede enstrüman zenginliğe geçmemiz gerektiğini söyledik. Hep fiyat istikrarını öncüleyen Merkez Bankası anlayışından büyümeyi, üretimi de önceleyen bir Merkez Bankası istedik."

Enflasyonla mücadelede sıkı para politikalarını desteklediğini ifade eden Zeybekci, "Ama bu sıkılaştırma politikalarının daha çok üretmek, yatırım yapmak, istihdam, büyüme ve ihracat ortaya çıkarmak isteyenleri negatif anlamda etkilemesinin kendi enflasyonunu üretmeye başladığını dikkatten kaçırmayalım. Bu anlamda şu anda Merkez Bakamız ile hükümetimiz aynı paralelde düşünmeye başladığını görüyorum. İnşallah bu anlamda icraatlarımız artacak" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)