BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaZeybekci: Dövizdeki durum geçici----

Zeybekci: Dövizdeki durum geçici

Zeybekci: Dövizdeki durum geçici
27 Ekim 2017 - 10:27 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Dövizdeki durumun geçici olduğunu her beraber göreceğiz. Aşırı değerli dolar ABD ekonomisi için iyi değil. Endişemiz yok, ekonomimiz iyi durumda" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu, ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dolar/TL kurundaki ani hareketliliği yorumlayan Zeybekci, "Yükselişten rant elde etmek istiyorlar, başarılı olamayacaklar. Bunun geçici olduğunu hep beraber göreceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Bakan Zeybekci, "Kura dokunmamak lazım, müdahale etmemek lazım, spekülatif hareketlere yönelik en doğru hareket budur. Merkez Bankası olarak piyasadaki spekülatif hareketlere döviz satarak müdahale ettiğiniz anda 20-30 milyar dolarda dönem hacim bir anda milyar dolara döner, oyun büyür. Şu an gelinen kur noktası kesinlikle reel değildir. Bugün, pazartesi, salı bunlar geçmiş olacak" ifadelerini kullandı.

Zeybekci ayrıca, kurdaki hareketliliği sadece spekülatif haberlere dayandırmamak gerektiğini belirterek, "Dünyada da bir hareketlilik var. Dün Polonya'nın parası TL'den daha fazla para kaybetti" diye konuştu.

"Enflasyon ile ilgili çalışmalar sürüyor"

Bakan Zeybekci, "Enflasyonla ilgili noktasal çalışmalarımıza devam ediyoruz, gereğini yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Enflasyonu düşürmekte ithalat enstrümanını kullanmaktan çekinmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)