BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Zengin düşmanlığı yapmayalım'----

'Zengin düşmanlığı yapmayalım'

'Zengin düşmanlığı yapmayalım'
31 Ocak 2013 - 07:31 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan zengine vergi konusunda söyleme dikkat edilmesi gerektiğini belirterek "Onlar da vatandaşımız" dedi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, zengine vergi konusunda söyleme dikkat edilmesini istedi. Babacan, "Zengin düşmanlığı söylemine girmeyelim. Onlar da bu ülkenin vatandaşı" dedi. Zenginlere ek vergi getirmeyeceklerini yineleyen Babacan, "Zengin olup da kaçırana odaklanıp, oradan vergiyi tahsil edeceğiz" mesajı verdi. Hedeflerinin düşük gelir grubu veya vergisini düzgünce ödeyenler olmadığını vurgulayan Babacan, şöyle konuştu: "Amacımız kanunun dediği şekilde verginin ödenmesi. Özellikle çok kazananlar ödesin."
BEYANA TABİ VERGİ YÜZDE 1
404 milyarlık bütçe içinde beyana tabi gelir vergisi payının yüzde 1 olduğunu belirten Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun içinde işadamları, doktorlar, mühendisler, avukatlar var. Yüksek gelire sahip olan bütün kesimler bunu kendileri beyan ediyor. Asıl problem alanı da burası. Ama söyleme çok dikkat etmeliyiz. Zengin düşmanlığı söylemine asla girmemek lazım."
NÜFUSU ARTIRANA TEŞVİK GELİYOR
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin nüfus artış hızının eski seviyesine dönebilmesi konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilgili tüm bakanların birlikte çalışma yapması talimatı verdiğini de kaydetti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de nüfusu artırmak için verilecek teşvikler üzerinde çalıştıklarını söyledi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mg28 Şubat 2013 18:21

    sayın bakan bu ülkede kimse zengin düşmanı deyil olmazda ama adaletli olmak lazım zenginden vergiyi alamayıp işçiden çalışandan %35 kadar vergi almak pek kul hakkıyla adaletle bağdaşmıyor.ülkemiz zengini işvereni birazcık paylaşmasını bilse bu halk onlara daha neler kazandırır ama nafile onlar avrupalı işverenlere baksınlar örnek alsınlar.