BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZelenskiy'den sürpriz Donbass ve Kırım açıklaması!----

Zelenskiy'den sürpriz Donbass ve Kırım açıklaması!

Zelenskiy'den sürpriz Donbass ve Kırım açıklaması!
08 Mart 2022 - 13:21 www.finansgundem.com

Moskova'nın Ukrayna'ya saldırısının 13. gününde Amerikan kanalına açıklamalarda bulunan Zelenskiy, Kırım ve Donbass'ın tanınma olasılığıyla ilgili bir soruya, "Uzlaşma bulabiliriz" cevabını verdi.


Amerikan ABC News kanalına açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdi. 

Kırım ile Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk bölgelerinin tanınması olasılığına yanıt veren Zelenskiy, "Bunu tartışabilir ve oradaki insanların nasıl yaşayacakları konusunda bir uzlaşma bulabiliriz" ifadelerini kullandı.

Zelenski'nin Amerikan ABC kanalına verdiği röportajın 5. dakika 20. saniyesinde, '(Donbass ve Kırım) Oradaki insanların nasıl yaşayacakları konusunda bir uzlaşmaya varabiliriz' ifadeleri dikkat çekiyor.

'BUGÜN BİZE YARIN BAŞKA ÜLKELERE...'

Sıradan insanların Rus askerlerine karşı koyduğunun altını çizen Zelenski, 'Bugün buradayız yarın Polonya, Almanya... Bu iş çok ciddi' dedi.

'Biden'a en önemli şeyin hava güvenliği olduğunu söyledim. Çünkü bizi bombalıyorlar' diyen Ukrayna Lideri, 'Dün bir Rus füzesi Ahrkiv'de Üniversite binasını vurdu' dedi.

'Bugün bizim başımıza gelen yarın başkalarının da başına gelebilir' diyen Zelenski, 'Doğudaki canavar' olarak tanımladığı Rusya'nın saldırganlığının doymayacağının altını çizdi.

'İnsanlar ölüyor. Okullar, nükleer tesisler, kreşler bombalanıyor' diyen Zelenski, 'Putin'in savaş suçlusu olduğuna inanıyor musunuz?' sorusuna şu yanıtı verdi;

'Ben bu emirleri veren herkesin ve bu emirleri yerine getiren herkesin savaş suçlusu olduğuna inanıyorum.'

'Ben ve ailemi öldürmek için ekipler gönderildi' diyen Ukrayna lideri, Kiev'i terk etmeyeceğinin altını çizdi.

PUTİN'E MESAJ: BU SAVAŞI DURDURACAK GÜCÜ VAR

'Putin'e bir mesajınız var mı?' sorusuna ise 'Bu savaşı durduracak gücü var. Bu savaşı başlatanın kendisi olduğuna inanmasa da savaşı durdurmak onun elinde olan bir şey bunu kesinlikle bilmeli' cevabını verdi.

RUSYA ATEŞKES ŞARTLARINI AÇIKLADI

Dün, Kremlin Sözcüsü Peskov'dan ateşkese dair açıklama geldi. Peskov, Ukrayna’ya başlattıkları saldırıları durdurabileceklerini, öne sürdükleri şartların Ukrayna tarafından kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Ukrayna’nın taleplerini kabul etmesi halinde operasyonların "her an" durabileceğini ifade eden Peskov, “Ukrayna anayasayı değiştirmeli ve herhangi bir bloğa katılma çabalarından vazgeçmeli” diyerek Ukrayna’nın tarafsızlık statüsüne uyması gerektiğini belirtti.

Operasyonların Ukrayna’nın silahsızlandırılması amacıyla başlatıldığının altını çizen Peskov, “Aslında Ukrayna’nın silahsızlandırılmasını tamamlıyoruz, tamamlayacağız. Onlar, bu düşmanlıklarını sonlandırmalı” diye konuştu.

Şartlarının devamında Kırım, Luhansk ve Donetsk için de koşullarını öne süren Peskov, “Kırım’ın, Rusya’nın parçası olarak tanımasını, Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsız devletler olarak tanınmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İşte Putin’in Ukrayna’daki 5 hedefi!

 

Putin internetin fişini çekiyor: 11 Mart'ta Rusya'yı dünyaya kapatacak!

 

Savaştan kaçış: Tren istasyonlarında büyük yoğunluk!

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yatırımcı08 Mart 2022 16:04

    rusya batı fobisini bırakıp doğu ve batı bloğunun birleşmesi gerekiyor. batı da rusya yı tehdit olarak görmekten vazgeçmeli. ukrayna nın BM in tanımış olduğu toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli. yoksa bu kapı açılırsa başka işgaller de olacaktır.

  • baran08 Mart 2022 15:15

    Umarım bulursun!  Bulmalısın!  Ama fakat  lakin sakın bizi savaşa çekmeye çalışma!  Türkiye senin vatandaşların için de en iyisini yapmaya çalışır!  Türkiye nin helal süt emmiş temiz insanları insanları Suriye li Arap Zenci Hintli Rus olduğu için değil insan olduğu için Allah yarattığı için sever.  Kibirli Batının ahmak felsefesine göre değil.  

  • E.g.08 Mart 2022 14:49

    DAHA GÜVENLİ BİR DÜNYA İÇİN UKRAYNA VE RUSYA NATO'YA MUTLAKA KATILMALILAR/KATILMALARI SAĞLANMALIDIR