BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZelenskiy, Polonya'ya düşen füze hakkında konuştu----

Zelenskiy, Polonya'ya düşen füze hakkında konuştu

Zelenskiy, Polonya'ya düşen füze hakkında konuştu
17 Kasım 2022 - 00:35 www.finansgundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Polonya'ya düşen füze hakkında "Rus saldırganlığı, 2 Polonya vatandaşının canını aldı" değerlendirmesi yaparak, Ukrayna'nın tavrını ise ''çok şeffaf'' olarak niteledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Polonya'ya düşen füzeye ilişkin video mesaj aracılığıyla bir açıklama yaptı.

"Rus saldırganlığı, 2 Polonya vatandaşının canını aldı" sözlerini kullanan Zelenskiy, Ukrayna'nın tutumunun "çok şeffaf" olduğunu belirtti.

Mesajında Rusya'nın yoğun hava saldırılarından kaynaklanan elektrik sorunlarına da değinen Ukrayna Devlet Başkanı, "Bunlar milyonlarca tüketicidir. Hem elektrik üretmek hem de tedarik etmek üzere enerji altyapılarını eski haline getirmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. Saldırılar sonucu 18 bölgede enerji sorunları yaşandığını vurguladı.

Zelenskiy ayrıca, Rus ordusunun geçen hafta çekildiği Herson bölgesinde elektrik, su, telefon bağlantısı gibi temel hizmetleri yeniden inşa etmeye çalıştıklarını ve köylerdeki insanlara emekli maaşlarının verilmeye başlandığını bildirdi.

Herson bölgesinde 20'den fazla yerleşim yerine elektrik hizmeti verildiğini söyledi.

En sıcak çatışmaların Donetsk bölgesinde olduğunu belirten Zelenskiy, sözlerine "Donetsk bölgesinden gelen raporlar ve bilgiler değişmedi. Daha önce olduğu gibi aynı noktalarda şiddetli çatışmalar devam ediyor. Onlarca saldırıya rağmen mevzilerimizi koruyoruz" şeklinde devam etti.

''Ukrayna'nın tutumu çok şeffaf''

Polonya'ya dün düşen füzeye dair konuşan Zelenskiy, konunun Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin de gündeminde olduğunu söyleyerek:

"Ukrayna'nın tutumu çok şeffaf. Tüm detayları, gerçekleri ortaya koymaya çalışıyoruz. Bundan dolayı uzmanlarımızın uluslararası soruşturma çalışmalarına katılmasına, diğer ortaklarımız gibi patlamanın yaşandığı alanda mevcut olan tüm verilere erişmesine ihtiyacımız var." dedi.

Zelenskiy, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile yaptığı telefon görüşmesine de değinirken saldırı sonucu 2 kişinin yaşamını yitirmesi hakkında da "Rus saldırganlığı, 2 Polonya vatandaşının canını aldı" dedi. 

NATO'dan Polonya'ya düşen füzeyle ilgili açıklama

 

Polonya’ya düşen füze nükleer endişeyi tetikledi: Kıyamet senaryosu!

 

Polonya: Füzeyi kimin ateşlediğine dair net kanıtımız yok

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)