BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZelenskiy, Kırımlı Müslümanlarla iftar programına katıldı----

Zelenskiy, Kırımlı Müslümanlarla iftar programına katıldı

Zelenskiy, Kırımlı Müslümanlarla iftar programına katıldı
08 Nisan 2023 - 07:04 www.finansgundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Kırım Müslümanları Merkezi'nde katıldığı iftar programında "Saygı ve güvence altına alınan çeşitlilik, bağımsız Ukrayna'nın özelliğinin bir parçasıdır." dedi.


Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Kırım Tatar Türklerinin lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Rıfat Çubarov, dini liderleri ve Ukrayna'daki Müslümanların katıldığı, Kırım Müslümanları Merkezi'ndeki iftar programında, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda hayatını kaybeden Ukraynalı askerler için saygı duruşunda bulunuldu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, burada yaptığı konuşmada, programa katılmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek "Saygı ve güvence altına alınan çeşitlilik, bağımsız Ukrayna'nın özelliğinin bir parçasıdır" dedi.

Ülkesinde savaşın sürdüğünü hatırlatan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna'da yaşanan toprak bütünlüğü sorunlarının, Rusya'nın Kırım'ı yasa dışı ilhak etmesiyle başladığını söyledi:

"Kırım için işgalden kurtarılmasından başka alternatif yok. Sadece Ukrayna için değil, tüm dünya için Kırım'ın işgalden arındırılmasından başka bir alternatif yok."

"Dünyaya barış geri dönecek"

Rusya'yı, Kırım'da "insan haklarını ihlal etmekle" suçlayan Zelenskiy, "Kırım'a döneceğiz ve sonra saldırgan da kaybedeceği için dünyaya barış geri dönecek" dedi.

Kırım Tatar Türklerinin lideri ve Ukrayna Milletvekili Kırımoğlu da Zelenskiy'nin, Ukrayna'da savaş devam etmesine rağmen iftar programına katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Zelenskiy'nin, Ukrayna Devlet Başkanı görevine gelmesinden birkaç ay sonra, Müslümanların bayramlarının resmi tatiller haline getirilmesi yönünde talimat verdiğini hatırlatan Kırımoğlu, Zelenskiy'ye teşekkür ettiğini ifade etti.

Cephede görevli askerlere devlet nişanı verildi

Kırımoğlu, Rusya'nın Kırım'ı yasa dışı ilhak etmesine karşı uluslararası toplumun tepkisinin artmasını beklediklerini aktardı.

Kırımoğlu, "Kırım'ı ve düşmanın işgali altındaki tüm topraklarımızı özgürleştireceğimize inanıyorum" sözlerini kullandı.

Zelenskiy, programda, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda cephede görevli bazı askerlere devlet nişanı verdi.

Pentagon'dan sızdırılan 'gizli' ibareli Ukrayna savaşı belgelerine soruşturma

 

Japonya'dan Ukrayna'ya 7,6 milyar dolarlık yardım

 

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda ölen çocuk sayısı 500'ü geçti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)