BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZelenski'den tahıl sevkiyatı açıklaması: Türkiye'den işaret bekliyoruz----

Zelenski'den tahıl sevkiyatı açıklaması: Türkiye'den işaret bekliyoruz

Zelenski'den tahıl sevkiyatı açıklaması: Türkiye'den işaret bekliyoruz
29 Temmuz 2022 - 13:59 www.finansgundem.com

Ukrayna lideri Volodimir Zelenski tahıl sevkiyatıyla ilgili 'Ukrayna tahıl sevkiyatına hazır, başlamak için Türkiye ve BM'den sinyal bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

Ukrayna lideri Volodimir Zelenski tahıl ihracatının başlayacağı Çornomorsk limanını ziyaret etti. Tahıl sevkiyatıyla ilgili açıklamalarda bulunan Zelenski "Ukrayna tahıl sevkiyatına hazır. Sevkiyata başlamak için Türkiye ve Birleşmiş Milletler'den sinyal bekliyoruz" dedi.

Zelenski, tahıl sevkiyatına başlamak için İstanbul'daki müşterek koordinasyon merkezinden onay beklediklerini de söyleyerek "O sinyal verilince tahıl yüklü ilk gemi, Ukrayna'dan yola çıkacak" dedi.

Zelenski sözlerine şöyle devam etti:

"Küresel gıda güvenliğinin garantörü olmaya devam etmek bizim için önemlidir. Birileri (Rusya) Karadeniz'i bloke ederek başka devletlerin canını alırken bizse onların yaşamasına izin veriyoruz."

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov da Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından tahıl ihracatına başlamaya hazır olduğunu, ancak ilk sevkiyat tarihinin henüz belirlenmediğini söyledi. 

Rusya'nın uyguladığı abluka nedeniyle 5 aydır sıkışıp kaldığı Odesa limanında sıkışık kalmış olan 17 geminin hali hazırda tahıl yüklendiğini belirten Kubrakov, bir gemiye de yükleme yapılmakta olduğunu ifade etti.

Chornomorsk ve Odesa limanlarının tahıl ihracatına başlamaya hazır olduklarını ifade eden Kubrakov, ilk geminin Ukrayna limanlarından bu hafta sonuna kadar ayrılmasını umduklarını vurguladı.

ABD'nin Ukrayna Büyükelçisi de ilk tahıl ihracatının hangi gün yapılacağı konusunda bugün içinde bir anlaşmaya varılmasının umulduğunu ifade etti. 

Ukrayna’da tahıl sevkiyatı anlaşması sonrası çalışmalar hızlandı

 

Grifftihs, güvenli tahıl sevkiyatı konusunda Türkiye'ye teşekkür etti

 

Tahıl sevkiyatı üssü İstanbul’da resmi olarak açıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)