BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna’da tahıl sevkiyatı anlaşması sonrası çalışmalar hızlandı----

Ukrayna’da tahıl sevkiyatı anlaşması sonrası çalışmalar hızlandı

Ukrayna’da tahıl sevkiyatı anlaşması sonrası çalışmalar hızlandı
27 Temmuz 2022 - 16:58 www.finansgundem.com

Ukrayna ile Rusya arasında geçtiğimiz cuma günü Türkiye’de imzalanan tahıl sevkiyatı anlaşmasının ardından Ukrayna’nın Çornomorsk, Yuzhne ve Odessa limanlarında tahıl ihracatına yönelik çalışmalar devam ediyor.


Ukrayna, Rusya ile imzalanan tahıl sevkiyatı anlaşmasının ardından üç limanda çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Ukrayna Donanması tarafından yapılan açıklamada, “Odesa, Çornomorsk ve Yuzhne limanlarında çalışmalara yeniden başlandı. Gemilerin limanlara gidiş ve gelişleri, öncü geminin refakatinde bir konvoy oluşturularak gerçekleştirilecektir” denildi. Açıklamada ayrıca navigasyon ve hidrografik uzmanlarının üç limanın güvenliğini sağlamak için çalışmalarını yürüttüğü ifade edildi.

Yetkililer, ilk tahıl sevkiyatının bu hafta sonuna kadar gerçekleşeceğinin tahmin edildiğini belirtirken, Ukrayna ticaret gemilerinin belirli bir mesafe boyunca sevkiyat gemilerine eşlik edeceğini ifade etti.

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov yaptığı açıklamada, ”Daha önce olduğu gibi Rusya limanların altyapısını bombalamaya devam ederse B planına geçeceğiz. Yani Tuna limanlarını kullanacağız, demiryollarını kullanacağız ve mümkün olduğunca fazla tahıl sevkiyatı yapacağız” ifadelerini kullandı. Bakan Kubrakov, tarım ürünlerinin Polonya, Slovakya ve Macaristan üzerinden demiryolu ile ihraç edileceğini belirterek, “Elimizden gelen tüm imkanı kullanacağız” dedi.

İstanbul'da geçtiğimiz cuma günü Ukrayna, Türkiye, BM ve Rusya arasında düzenlenen dörtlü toplantının ardından Ukrayna limanlarından tahıl ve diğer gıda ihracatına ilişkin tahıl sevkiyatı anlaşması imzalanmıştı. Birleşmiş Milletler ise dün yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki tahılın ilk sevkiyatının birkaç gün içinde Karadeniz limanlarından yapılabileceğini ve sevkiyatın ilk olarak Çornomorsk Limanı'ndan yapılmasının planlandığını ifade etmişti.

Tahıl sevkiyatı üssü İstanbul’da resmi olarak açıldı

 

Rusya limanında tahıl gemileri hazırlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)