BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZehirlendiği iddia edilen Navalnıy tedavi için Almanya'ya götürüldü----

Zehirlendiği iddia edilen Navalnıy tedavi için Almanya'ya götürüldü

Zehirlendiği iddia edilen Navalnıy tedavi için Almanya'ya götürüldü
22 Ağustos 2020 - 12:18 www.finansgundem.com

Ekibinin çayına zehir konulduğuna inandığı Rus muhalif politikacı Aleksey Navalnıy’i ailesinin isteği üstüne tedavi için Almanya’ya götüren uçağın başkent Berlin’e indiği belirtildi.

Sözcüsü Kira Yarmış, perşembe günü Sibirya’dan başkent Moskova’ya dönerken uçuş sırasında fenalaşan ve Omsk kentindeki bir hastaneye kaldırılan muhalif politikacının, doktorların onay vermesini takiben tedavi için Almanya’ya götürüldüğü açıklamasını yaptı.

Yarmış ayrıca, Navalnıy’in yanında eşi Yuliya Navalnaya’nın bulunduğunu belirtti. Navalnıy’in Berlin’deki Charite kliniğinde tedavi olacağı biliniyor.

Politikacı, perşembe günü Sibirya’dan başkente uçtuğu esnada havalanmasının hemen ardından fenalaşmıştı. Ekibi Navalnıy’in o sabah havaalanındaki bir kafeden alınan çay içine konulduğunu sandıkları zehirli bir madde nedeniyle fenalaştığını söylese de Omsk’taki hastanede yapılan toksikoloji testlerinde böyle bir maddeye rastlanmadığı açıklandı.

Doktorları, Navalnıy’in giysilerinde ve tırnaklarında plastik bardaklarda dahi bulunabilen türden bir kimyasala rastlandığını, ancak kan ile idrar testlerinin temiz çıktığı söylemişlerdi.

Politikacının komaya girmesine sebep olanınsa kan şekerinin aniden düşmesinden kaynaklanan bir metabolik hastalık olduğu kaydedilmişti.

Doktorları, Navalniy’in Almanya’ya götürülürken yapacağı uçak seyahatinin durumu için tehlikeli olabileceğini söylemişlerdi, ancak daha sonra bu seyahate onay verdiler.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)