BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZarrab'ın altınları nerede?----

Zarrab'ın altınları nerede?

Zarrab'ın altınları nerede?
23 Aralık 2013 - 07:20 www.finansgundem.com

Büyük rüşvet operasyonunda tutuklanan Reza Zarrab’ın İran, Çin ve Rusya’dan getirdiği altınların saklandığı tahmin ediliyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen büyük rüşvet operasyonunun mâli ayağına ilişkin incelemeler devam ediyor. Operasyon kapsamında tutuklanan işadamı Reza Zarrab’ın İran, Çin ve Rusya’dan getirdiği altınların belirli yerlerde saklandığı tahmin ediliyor. Güvenlik güçleri altınların izini sürüyor.

Taraf'tan Hüseyin Özay'ın haberine göre, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın evinde 4,5 milyon dolar, bazı bakanların oğullarının evinde de çok sayıda döviz ile para sayma makineleri çıkmıştı. Sadece dövizin değil aynı zamanda altının da rüşvet olarak zaman zaman siyasetçi ve bürokratlara verildiği öğrenildi. Ayrıca, altın ticareti yapıldığı sırada külçe altınların bir kısmının Türkiye’de belirli merkezlerde saklandığı tespit edildi. Emniyet birimleri bu altınların peşine düştü.

DÖVİZ BÜFELERİ MARKAJA ALINDI

Öte yandan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonun bir ayağında da döviz büfeleri ile altın ticareti yapan şirketlerin olduğu belirlendi. Söz konusu şirketlerle ilgili ayrıca inceleme yapılması gündemde. Savcılığın konuyla ilgili MASAK’tan ve Maliye Bakanlığı’ndan ek inceleme yapılmasını isteyeceği ifade edildi. Bu kapsamda “hayali ihracat” ve “altın kaçakçılığı” yapan başka şirketlerin incelenmesi de söz konusu olacak. Yetkiler, kayıt dışı ticaret ile devletin milyonlarca liralık vergi kaybına uğradığını belirterek, skandalın vergi boyutunun da incelenmesi gerektiğini vurguladılar.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)