BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZara çalışanları greve gidiyor----

Zara çalışanları greve gidiyor

Zara çalışanları greve gidiyor
18 Kasım 2022 - 08:32 www.finansgundem.com

Moda perakendecisi Zara çalışanları, markanın doğduğu kent olan İspanya'da grev yapacak

Moda perakendecisi Zara'nın mağaza satış danışmanlarını temsil eden bir sendika grubunun, şirketin merkezi kuzey İspanya'daki A Coruna kasabasında 44 mağazada önümüzdeki hafta iki günlük bir ücret için iki günlük grev çağrısında bulunduğu bildirildi.

CIG sendika lideri ve Zara perakende asistanı Carmina Naveiro, bölgesel sendika grubu CIG tarafından çağrılan grevin 24 ve 25 Kasım'daki "Kara Cuma" satışları sırasında gerçekleşeceğini bildirdi.

CIG, A Coruna'da Zara için çalışan 1000 mağaza görevlisinin çoğunu temsil ediyor.

Son birkaç ayda Avrupa'da yükselen enflasyon karşısında ücret üzerindeki işçi anlaşmazlıkları yükselişte. Grev kararı, Zara'nın sahibi Inditex ile en az üç sendikanın temsilcileri arasında dün yapılan toplantı sonrasında alındı.

Naveiro, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, şirketin müzakereler sırasında ilk ödeme teklifini artırdığını, ancak CIG tarafından bunun yetersiz görüldüğünü belirterek, "Buraya çok yakın fabrika ve lojistik merkezlerindeki Inditex işçilerinin maaşına benzer bir ücret istiyoruz" dedi.

Lojistik merkezlerindeki işçiler ayda yaklaşık 2.000 Euro kazanıyor.

Sendika, Inditex'in gelecek yıl için %10'luk bir artış ve 2025'e kadar daha küçük yıllık artışlar önerdiğini ve bunun o zamana kadar dükkan çalışanlarının aylık maaşlarında toplam 200 euro (207 dolar) anlamına geleceğini belirtti.

Moda devi rekor fiyata satılıyor

 

Moda devinin defilesine dolu yağışı damga vurdu!

 

Moda devinden skandal!

 

Moda devine 20 milyon dolarlık dava

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)