BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinModa devine 20 milyon dolarlık dava----

Moda devine 20 milyon dolarlık dava

Moda devine 20 milyon dolarlık dava
18 Kasım 2020 - 16:24 www.finansgundem.com

Rus model Anastassia Khozissova, ünlü modacı Ralph Lauren’in şirketi Ralph Lauren Corp. ve yayın kanalı HBO’ya karşı fotoğraflarını ve görüntülerini izinsiz kullandıkları gerekçesiyle 20 milyon dolarlık dava açtı

Şampiyon paralimpik koşucu Oscar Pistorius’un eski sevgilisi olan 41 yaşındaki Khozissova, 2004 yılında, Ralph Lauren'in kendisiyle, “samimi ve nefes kesici fotoğraflar” içeren “Koleksiyon Günlüğü” adlı kitap da dahil olmak üzere bir dizi çalışma içinde bulunduğunu belirtti.

"İŞTEN ÇIKARILMAM KARİYER KRİZİNE YOL AÇTI"
New York Post'un haberine göre Rus model, New York Yüksek Mahkemesi’nde açtığı davada, 2014 yılında “Ralph Lauren Corp. içinde ayrıntılı bir dolandırıcılık planı" keşfettiğini, bunun da şirkette görevden alınmasına neden olduğunu öne sürdü. Khozissova, davada, işten çıkarılması sonucu, "uykusuzluk, heves kaybı ve ciddi bir kariyer krizi dahil olmak üzere zorluklar yaşadığı" iddiasında bulundu.

HBO'YA BELGESEL DAVASI
Khozissova, işten atılmasına rağmen Ralph Lauren’in kendisine ait fotoğrafları kullanmaya devam ettiğini, HBO’nun da Very Ralph adlı belgeselde fotoğraflarına yer verdiğini söyleyerek davacı oldu.

20 MİLYON DOLAR TALEP ETTİ
Khozissova, Ralph Lauren Corp. ve HBO'nun, telif hakkı ödemeden kendisinin, fotoğraflarını, görüntülerini ve filmlerini yazılı izni olmadan kullandığı gerekçesiyle toplam 20 milyon dolarlık tazminat talep etti.

Spor dünyası yasta! 'Jet adam' Vincent Reffet hayatını kaybetti

Yüzde 95'ten fazla koruma sağladı

Prof. Dr. Pişkin: Antibiyotiklerin korona virüse etkisi yok

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)