BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZaporijya Nükleer Santrali'nin çevresinde "anti-personel kara mayınları" gözlemlendi----

Zaporijya Nükleer Santrali'nin çevresinde "anti-personel kara mayınları" gözlemlendi

Zaporijya Nükleer Santrali'nin çevresinde anti-personel kara mayınları gözlemlendi
25 Temmuz 2023 - 01:08 www.finansgundem.com

Savaşın sürdüğü Ukrayna'da bulunan Zaporijya Nükleer Santrali çevresinde mayın gözlemlendi. UAEA Başkanı Grossi, tesis çevresindeki patlayıcıların çalışanlar üzerinde baskı yapabileceği ve çeşitli olumsuzlukları beraberinde getirebileceğini ifade etti

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'nin bulunduğu tesis yakınlarında "anti-personel kara mayınları" gözlemlendiği bilgisini paylaştı.

UAEA'dan yapılan yazılı açıklamada, Başkan Grossi'nin 4 Mart 2022'den itibaren Rus güçlerinin kontrolündeki Zaporijya Nükleer Santrali'nin son durumuna ilişkin görüşlerine yer verildi.

NÜKLEER SANTRALDE, MAYIN GÖZLEMLENDİ

Grossi, nükleer santralde bulunan Ajans uzmanlarının 23 Temmuz’da yaptıkları denetim yürüyüşü esnasında tesisi çevreleyen iç duvarlar ile dış cephe duvarı arasındaki tampon bölgede anti-personel mayınları gözlemlediklerini kaydetti.

Uzmanların tesisin iç sahasında patlayıcı bir maddeye rastlamadığını belirten Grossi, mayınların santralde çalışanların ulaşamayacağı bir alanda bulunduğunu ifade etti.

PATLAYICI, ÇALIŞANLARDA BASKI OLUŞTURUR

Grossi, Ajans uzmanlarının gözlemleri ve tesisteki yetkililerin açıklamaları doğrultusunda yapılan değerlendirmenin, söz konusu mayınların patlaması durumunda santralin nükleer güvenlik ve emniyet sistemlerine etki etmeyeceği yönünde olduğunu kaydederek, "Sahada bu tür patlayıcıların bulunması, UAEA güvenlik standartları ve nükleer güvenlik kılavuzu ile tutarsızdır ve tesis personeli üzerinde ek psikolojik baskı oluşturur" görüşünü paylaştı.

Tesisteki uzmanların yetkililerle görüşmelerinin süreceğini belirten Grossi, buradaki ekibin son haftalarda yaptıkları denetimler sırasında herhangi patlayıcı ya da büyük çaplı askeri mühimmata rastlamadığını ancak Ajansın hala reaktörlerin çatılarına erişim izni alamadığını, özellikle 3 ve 4'üncü ünitelerin çatı ve tirbün hollerini denetleyemediklerinin altını çizdi.

Uzmanların 22 Temmuz'da tesisin dışında patlama sesleri duyduklarını aktaran Grossi, bugün tesisteki 6'ncı ünitenin çeşitli kısımlarında denetleme yapıldığını ve patlayıcı bir maddeye rastlanmadığını aktardı.

ABD'nin gözü, tehlike altındaki Zaporijya Nükleer Santrali'nde

 

Rusya ve Myanmar'dan nükleer enerjide yeni ortaklık

 

82 milyar dolarlık nükleer silah yatırımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)