BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Zaporijya Nükleer Santrali kapanıyor----

Zaporijya Nükleer Santrali kapanıyor

 Zaporijya Nükleer Santrali kapanıyor
05 Mayıs 2022 - 13:17 www.finansgundem.com

Ukrayna'nın Enerhodar kenti Belediye Başkanı Dmytro Orlov, Zaporijya Termik Santralinin kömür tedarikinin yetersizliğinden dolayı kapanacağını duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde ikinci ay geride kalırken, Avrupa'nın en büyük santrali Zaporijya Nükleer Santrali Rus birliklerin hedefi olmuş, santralde büyük bir yangın çıkmıştı.

Ukrayna’nın Enerhodar kenti Belediye Başkanı Dmytro Orlov, bugün açıklama yaparak kente elektrik, sıcak su ve ısınma sağlayan Zaporijya Termik Santralinin kömür tedarikinin yetersizliğinden dolayı kapanacağını duyurdu.

Sözcü'de yer alan habere göre, Enerhodar Belediye Başkanı, Rusya’nın işgali sebebiyle bombalanan yollar, tren yolları ve köprülerdeki hasar sebebiyle termik santrale düzenli kömür tedarik edilmediğini belirterek santralin kapatılacağını açıkladı. Kentin altyapısında Rus işgalinden sonra meydana gelen hasar sebebiyle lojistik olarak santralinin çalışmasının imkansız hale geldiği ifade edilerek elektrik, sıcak su ve ısınma yükünün Zarporijya Nükleer Santraline devredileceğini belirtildi.

Belediye Başkanı Orlov, sıcak suyun birkaç derece soğuk olacağını ve termik santral çalışanlarının geçici olarak işsiz kalacağını vurguladı.

Kömürlü termik santral kapasitesi yüzde 13 azaldı

 

Elektrik üretiminde hidroelektrik santralleri öne çıktı

 

Yatağan Termik Santrali hibrit santrale dönüştürülecek

 

Teknolojisi eski nükleer santraller için Biden'dan 6 milyar dolar

 

Elektrik üretiminde hidroelektrik santralleri öne çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)