BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYatağan Termik Santrali hibrit santrale dönüştürülecek----

Yatağan Termik Santrali hibrit santrale dönüştürülecek

Yatağan Termik Santrali hibrit santrale dönüştürülecek
22 Nisan 2022 - 14:07 www.finansgundem.com

Yerli kömürle çalışan Yatağan Termik Santrali’ne, üç parçadan oluşan ve toplam 85 MW kurulu güce sahip güneş enerji santrali kurularak, tesisler hibrit santral haline getirilecek. Projeye yaklaşık 1.1 milyar lira harcanacak.

Türkiye’nin yerli kömürle çalışan ve Güneybatı Anadolu’daki üç önemli elektrik üretim tesisinden biri konumundaki Yatağan Termik Santrali, ilave güneş santrali ile hibrit santrale dönüştürülecek. Bu amaçla 85 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali (GES) kurulacak. Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ tarafından Menteşe ilçe sınırları içinde işletilen 666 MW kapasiteli linyit yakıtlı santrale ilave edilecek GES için yaklaşık 1.1 milyar lira harcanacak.

Dünya'da yer alan habere göre, proje kapsamında Yatağan Termik Santrali’ne yardımcı kaynak olarak 3 ayrı GES kurulacak. Bu alanlar alanlar, EÜAŞ’a ait ve Menteşe ilçesi Kafaca Mahallesi’nde bulunan ve Yatağan Termik Santrali’ne bağlı Tınaz İşletmeleri Maden Sahası (IV. Grup) içerisinde yer alıyor. Santrallerde 185 bin adet güneş paneli kullanılacak.

Santralde yılda ortalama 223 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Termik santralden enerji üretimi esnasında çevresel faktörler sebebiyle üretimde azalma görüldüğü vakit kurulması planlanan GES ünitesi ile enerji kayıpları önlenecek ve üretimde süreklilik sağlanacak.

Teknolojisi eski nükleer santraller için Biden'dan 6 milyar dolar

 

Elektrik üretiminde hidroelektrik santralleri öne çıktı

 

Belçikalılardan nükleer santrallere destek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)