BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinZ Kuşağı yevmiye istiyor----

Z Kuşağı yevmiye istiyor

Z Kuşağı yevmiye istiyor
06 Temmuz 2022 - 18:12 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinin en mağdur nesli olan Z Kuşağı işyerlerinde günlük ödeme esasına bağlı çalışmayı tercih ediyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Rahat kıyafet yönetmelikleri, evcil hayvan dostu ofisler gibi olağanüstü çalışma düzeni istekleriyle öne çıkan Z Kuşağı’nın maaş tercihleri de alışılmışın dışında. Yapılan son bir araştırmaya göre Z Kuşağı her gün ödeme alabilecekleri işleri tercih ediyor.

Fortune’un haberine göre, Z Kuşağı çalışanlarının büyük bir kısmı (%61’i) yevmiye seçeneğiyle ödeme alacakları işeri tercih ettiğini belirtiyor. Center for Generational Kinetics’in (CGK) araştırmasında Z Kuşağının yevmiye tipi günlük maaş çeklerini tercih eden tek nesil olduğu belirtildi. Araştırmaya göre maaşlarına anında ulaşmak isteyen Z Kuşağı için söz konusu tercih mantıklı görünüyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre günlük maaş ödemeleri, ABD’de çoğunlukla hayatlarını sadece maaş ödemeleriyle geçirebilen ve iki haftada bir standart ödeme alan çalışanlar tarafından tercih ediliyor. Genellikle kazanılmış ücrete erişim olarak adlandırılan bu maaş yöntemi, çalışanların kredilerini ve faturalarını zamanında ödeyebilmesi için tercih ediliyor.

Söz konusu talepler, büyük ölçüde giriş seviyesi maaşlara maruz kalan ve pandemiyle ilgili ekonomik sıkıntılardan en çok etkilenen Z kuşağı için yararlı olabilir. CGK araştırması, Z Kuşağı’nın pandemi sürecinde işlerini en fazla kaybeden, maaşlarında en çok kesintiye gidilen veya haftada mevcut çalışma saatleri en fazla düşürülen nesil olduğunu tespit etti.

Pandemi krizinin ilk darbesinden bu yana büyük oranda toparlansalar da Z Kuşağı’nın elde ettiği deneyimleri de unutmaya niyetli değil. Genç çalışanlar pandemiden bu yana borçlarından kurtulmaya veya eksik ödemelerden kaçınmaya daha istekli hale getirdi. Yevmiye tipi ödemeler parmaklarının ucunda her şeyi bulundurmaya alışkın olan genç çalışanların zihninde talep etmesi çok zor bir istek değil.

Finansal teknoloji şirketleri de patronlar için günlük maaş ödemelerini düzenleyen yazılımlar üretiyor. Söz konusu şirketlerden biri olan DailyPay’in Baş İnovasyonu ve Pazarlama Sorumlusu Jeanniey Walden, Z Kuşağı’nın beş yıldan fazla bir süredir yevmiye üzerine ödemelere ilgisinin arttığını söyledi. Walden, “İnsanlar Cash App veya Venmo gibi uygulamalar aracılığıyla arkadaşlarına anında para gönderebiliyorsa, işverenler neden her vardiyadan sonra işçilere gerçek zamanlı ödeme yapamıyor?” sorusunu sordu.

Ancak yevmiye tipi ödemelerinin önemli bir sorunu bulunuyor. GOBankingRates tarafından yapılan 1.000 kişilik bir ankete göre, her gün maaş çeki alan Amerikalıların %40'ı maaş çeklerine bağımlı bir şekilde geçinebildiğini ve bireysel %34'ü tasarruflarında hiçbir varlık olmadığını belirtiyor.

Bir denetçi ve muhasebeci olan Salvador Gonzalez, Yahoo'ya verdiği demeçte, "Ücretlerini günlük olarak alan çalışanlar, aldıkları miktarı hemen sonra harcama ve günlük olarak yaşama eğilimindedir. Günlük maaş çekleri ile yaşayan kişilerin banka hesaplarına sahip olmaları, tasarruf etmeleri veya tasarruf inşa etmeleri daha az olasıdır” ifadelerine yer verdi.

ABD'de haftalık perakende satışlarda artış

 

Resesyon iyi bir haber olabilir mi?

 

Faturaları ödeyebilmek için çocukların kumbaraları açılıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)