BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZ kuşağı hangi sektörleri besleyecek?----

Z kuşağı hangi sektörleri besleyecek?

Z kuşağı hangi sektörleri besleyecek?
18 Kasım 2020 - 10:46 www.finansgundem.com

İnternet nesli olan Z kuşağının işgücüne geçmesiyle birlikte küresel ekonomideki taşları yerinden oynatması bekleniyor. Z kuşağı diğer kuşakların aksine önceki nesilleri kendine uydurabilme yetisiyle sektörlerin değişmesinde başrol sahibi olabilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Z kuşağının 2030 yılına kadar gelirlerinin 33 trilyon dolara kadar büyütmesi ve 2031 yılında toplam gelirin %27’ni elde ederek Y kuşağının toplam gelirini geçmesi bekleniyor.

Financial News’in haberine göre, Bank of America Araştırma Birimi Yöneticisi Haim Israel konuyla ilişkili paylaştığı müşteri notunda, “İnternet dünyasına doğan ilk jenerasyonların işgücüne katılmasıyla birlikte Z kuşağı devrimi başlıyor ve bu kuşak diğer jenerasyonları kendilerine adapte etmeye zorluyor” ifadelerini kullandı.

Israel’in notunda Z kuşağının artan ekonomik nüfuzunun belirgin tercihleri ve hoşlanmadıkları şeyler üzerinden küresel ekonomi üzerinde dramatik bir etki yarattığı belirtiliyor.

ABD’de 1928’den 1964’e kadar doğan insanlar 78 trilyon dolarlık serveti kontrol ediyorlar. Z kuşağının büyüyen ekonomi ve tüketim gücü göz önüne alındığında oluşacak servet transferi bu kuşağın daha fazla büyümesine neden olabilir.

Z kuşağının yükselmesiyle birlikte güçlenecek sektörler arasında e-ticaret, ödeme sistemleri, lüks ürünler, medya ve ESG şirketleri (çevresel, sosyal ve yönetişim odaklı şirketler) bulunuyor.

Bank of America anketine göre Z kuşağı, internet jenerasyonu olarak tanımlanıyor ve neredeyse yarısı sürekli olarak çevrimiçi görünüyor. Jenerasyonun dörtte biri bir günün 10 saatten fazlasını telefonlarında geçiriyorlar.

Anket sonuçlarına göre Z kuşağının ödeme tercihlerinde ilk sırada telefon yer alırken kredi kartları ilk üç içerisinde bile yer almıyor.

Bank of Amerika müşteri notunda alkol, et, arabalar, alışveriş merkezleri ve eski tip medya gibi şeylere olan küresel talebin pik noktasına ulaşmış olabileceği belirtilerek Z kuşağının önceki jenerasyonlara göre bu gibi ürünlere olan taleplerinin daha az olduğuna dikkat çekiliyor.

Geleneksel olarak arabaları seven ABD ortamında bile gençlerin sadece yarısı araba kullanıyor. Anket verilerine göre Z kuşağının yarısından daha azı alkol tüketiyor ve yarısından fazlası bir şekilde et konusunda kendisini kısıtlıyor.

Z kuşağı aktivistlerinin odak noktaları ekonomik bir etki yaratılmasına da neden olabilir. Jenerasyonun tepki gösterdiği ‘hızlı moda’ trendi tüketici ürünleri sektörünü riskli bir konuma getiriyor.

Bank of America notunda, “Tüketiciler tarafından oluşturulan plastik tepkisine benzer bir şekilde bireylerin çevresel farkındalık kazanmak amacıyla sürdürülmesi güç kıyafet ürünlerine itiraz etmesini bekliyoruz. Hızlı modaya olan tepkilerin ilk belirtilerini Black Friday protesto ve boykotlarında ve sürdürülebilir kıyafetlerdeki talep artışında gördük” ifadelerine yer verildi.

BES'te daha çok kazanmanın formülü

 

Amerikalılar ev almak için borçlanıyor

 

Bitcoin için önemli uyarı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)