BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYurtta kar yağışı etkili oluyor----

Yurtta kar yağışı etkili oluyor

Yurtta kar yağışı etkili oluyor
26 Kasım 2022 - 10:29 www.finansgundem.com

Kar yağışı, Sivas, Tokat, Ordu, Bayburt, Bitlis, Bolu ve Van'da etkili oluyor. Sivas'ta kar yağışı nedeniyle görüş mesafesi düştü, sürücüler uyarıldı. Van'da kar kalınlığı 20 santimi aştı. Bayburt'ta kara saplanan araç sürücüsünü AFAD kurtardı

Sivas'ta yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı, öğle saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Sivas-Malatya yolunun 53'üncü kilometresindeki 1750 rakımlı Yağdonduran Geçidi'nde de yağış etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle görüş uzaklığının düştüğü bölgede, sürücülere dikkatli seyretmeleri uyarısı yapıldı. Yağışla bölge, kısa sürede beyaz örtüyle kaplandı. Zara ve Suşehri ilçeleri arasındaki Geminbeli Geçidi'nde de yağış etkili olmaya başlayınca görüş uzaklığı düştü.

Kangal'da beyaz örtü

Kangal ilçesinde de kar yağışı etkili oldu. 1540 rakımlı ilçede gece başlayan kar yağışı, sabah da devam etti. İlçe sakinleri, güne beyaz örtüyle uyandı.

Van'da kar yağışı etkili oldu

Van-Bahçesaray kara yolundaki Karabet Geçidi'nde kar yağışı etkili oldu. Karayolları ekipleri, yolun kapanmaması için çalışma başlatırken, ilçenin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 20, kırsal Çatbayır Mahallesi'nde 5 santimetreye ulaştı.

Van-Bahçesaray yolundaki 2 bin 895 rakımlı Karabet Geçidi'nde kar kalınlığı yer yer 20 santimetreyi buldu.

Kent merkezinde dün akşam saatlerinde yağmur etkili olurken, yüksek kesimlere ise kar yağdı.

4-5 Şubat 2020'de meydana gelen iki ayrı çığ faciasında 42 kişinin yaşamını yitirdiği, 84 kişinin ise yaralı kurtarıldığı Van-Bahçesaray yolu, iki yıldır çığ riskinin olduğu zamanlarda ulaşıma kapatılıyor.

Kara yolunda etkili olan kar yağışının ardından ekipler çalışma başlattı.

İlçeye bağlı kırsal Çatbayır Mahallesi'nde ise kar kalınlığı, 5 santimetreye ulaşırken, ekipler de yolun kapanmaması için çalışma başlattı. 

Tokat'ın yükseklerine kar yağdı

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde, yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu.

Kentte hava sıcaklıklarının aniden düşmesiyle yağmur sonrası Reşadiye ilçesinin yüksek kesimlerine kar yağdı. İlçeye 50 kilometre uzaklıktaki Hasanşeyh beldesi yakınlarında bulunan Hasanşeyh Göleti'nde ise kar manzarası oluştu. 

Ordu ve Bayburt'ta kar yağışı

Ordu ve Bayburt’un yüksek kesimleri, kar yağışıyla beyaza büründü. Bayburt'ta kara saplanan hafif ticari araçtaki sürücü, jandarma ve AFAD ekiplerince kurtarıldı.

Meteoroloji'nin günler öncesinden uyarısını yaptığı soğuk ve yağışlı hava, Ordu ile Bayburt'u etkisi altına aldı. Ordu'nun sahil ve orta kesimlerinde yağmur ve soğuk hava etkili oldu, yükseklerde ise önce karla karışık yağmur ardından kar yağdı. Kar yağışı ile Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı ve Mesudiye ilçesine bağlı 1500 rakımlı Keyfalan yaylaları, beyaz örtüyle kaplandı.
Bayburt'ta ise yağmur, yerini kar yağışına bıraktı. Kar kalınlığının yer yer 30 santimetreye ulaştığı Bayburt ile Trabzon arasındaki Soğanlı Dağı Kuşmer Yaylası'nda trafikte aksamalar yaşandı. Kent merkezine 41 kilometre uzaklıktaki yaylada yoğun yağış nedeniyle Mustafa A.'nın kullandığı hafif ticari araç, kara saplandı. Aracında mahsur kalan sürücü, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye Aydıntepe Jandarma Komutanlığı ve AFAD ekipleri sevk edildi. Sürücü, ekiplerin yardımıyla saplandığı yerden aracının çekilmesiyle kurtarıldı. Bölgede kar yağışının devam etmesi bekleniyor. 

Bolu

Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Abant Gölü Milli Parkı beyaz örtüyle kaplandı.Abant'ta 2 gündür aralıklarla etkili olan sağanak, gece yerini kara bıraktı. Gündüz saatlerinde daha da etkisini artıran karla, göl çevresi beyaza büründü. Yüksek kesimler de tamamen karla doldu.

Günübirlik ya da konaklamak için milli parkı ziyaret edenler, kar yağışı altında göl çevresinde yürüyüş yaptı. Ziyaretçiler, karlı manzaraya karşı bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bitlis

Kentte dünden bu yana etkisini sürdüren sağanak, sabah saatlerinde yerini kara bıraktı. Bazı vatandaşlar araçlarının üzerinde biriken karları temizledi, çocuklar da kartopu oynadı. Karayolları ekipleri olumsuzluklara karşı çevre yollarda çalışma başlattı.

Kars'tan kar manzaraları

Erzurum, Ağrı ve Kars'ta araçların camları buz kesti

 

Artvin ve Kars buz kesti!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)