BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanlar Türkleri istiyor----

Yunanlar Türkleri istiyor

Yunanlar Türkleri istiyor
04 Nisan 2013 - 08:01 www.finansgundem.com

Yunanistan satılacak olan fabrikalar için Türkiye'den yana konuştu

Yunan-Türk İş Konseyi Başkanı Dimitris Papanicolaou, Hellenic Petroleum’la Türkiye’den bir şirketin ilgilenmesinin kendilerini sevindireceğini belirterek ”Kapanan fabrikaları keşke alsanız” dedi.
Yunan-Türk İş Konseyi Başkanı Dimitris Papanicolaou, Yunanistan’da derinleşen ekonomik krizin etkisiyle fabrikaların kapılarına birer birer kilit vurulduğunu belirterek, ”Kapanan fabrikaları keşke gelip çalıştırsanız” dedi. Papanicolaou, zamanla iki toplum arasındaki önyargıların ortadan kalmaya başladığını ve bu yeni durumun ekonomik yansımasının da olması gerektiğine dikkati çekti.
Hergün 1.000 kişi işsiz
Türkiye’nin, Yunanistan’dan yatırımlara kapısını açtığını ve Yunanistan’ın doğrudan yatırımının 7 milyar dolara ulaştığını dile getiren Papanicolaou, buna karşın Yunanistan’da Türk yatırımlarının az olduğunu, ülkesinde daha fazla Türk yatırımı görmek istediklerini anlattı.
Papanicolaou, ”Her gün Yunanistan’da 1.000 kişi işini kaybediyor. Kapanan fabrikaları keşke gelip çalıştırsanız. Sadece fabrikalar değil, diğer ticarethaneler, dükkanlar da kapılarına kilit vuruyor. Özellikle inşaat sektörüne hizmet eden fabrikaların durumu hiç iyi değil. Türk işadamlarının bu fabrikalarla ilgilemesinden memnuniyet duyarız” diye konuştu.
Tüpraş şüpheci
Aynı zamanda Neon Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Papanicolaou, Türkiye’den enerji şirketlerini Hellenic Petroleum’daki devlet hisselerinin özelleştirmesi ihalelerine katılmaya davet etti. ”Ben bu meseleyi düşündüm ve Tüpraş’la bu konuyu görüştüm. Fakat halen biraz şüpheciler” diyen Papanicolaou, Türkiye’den bir şirketin Yunan petrol şirketiyle ilgilenmesinin kendileri açısından sevindirici ve olumlu bir gelişme olacağını söyledi.
Papanicolaou, ”Devletin sahip olduğu hisseler yakında özelleştirilecek. Herkese olduğu gibi Türkler’e de açık olacaktır” dedi.
Yatırım gelirse sadece Türk işadamından gelir
Yunan Parlamentosu Rodop Milletvekili Ahmet Hacı Osman ise, konuyla ilgili şunları kaydetti: ”Bölgemizde 96 fabrikadan çalışan sadece 5-6 fabrika kaldı. Bölgemizde kapanmış çok fabrika var, çalışanlar da kapanmak üzere... Geçen hafta iki Yunan işadamı geçen hafta benimle görüşerek, kapanmak üzere olan fabrikaları için yardım istedi.” .
Türk şirketlerin Yunanistan’da yatırım yapması konusunu Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos ile de görüştüğünü belirten Ahmet Hacı Osman, ”Türkiye haricinde başka ülkelerden işadamlarının buraya yatırım yapması zor görünüyor. Yunan halkı ve sanayicileri de bunun zorluğunu anlamış durumda...” diye konuştu.
IMF’den G. Kıbrıs’a 1 milyar euro
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Güney Kıbrıs’a sağlanacak 10 milyar euroluk mali yardıma 3 yıl içinde 1 milyar euro katkıda bulunulacağını açıkladı. Lagarde IMF yönetiminin sağlanacak fonlara Mayıs başında onay vermesini beklediğini de belirtti. Lagarde, “IMF’den bir ekip Güney Kıbrıslı yetkililerle, IMF’nin destekleyeceği Avrupa Birliği ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) ekonomik programı konusunda uzlaşma sağladı” dedi.
KOMŞU NELERİ SATACAK?
- Yunan Milli Piyango Teşkilatı:
- Uluslararası Radyo-TV Mrkz (IBC)
- Doğalgaz Dağıtım Şirketi (DEPA)
- Eski Atina Havaalanı (Ellinikon
- Korfu adasında Kassiopi bölgesi
- Rodos adasında Afandou bölgesi
- Hellenic Petroleum
- Spor-Toto (OPAP)
- At yarışları (ODIE)
- Binalar ve 23 liman
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)