BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYunanistan'ın notu teyit edildi----

Yunanistan'ın notu teyit edildi

Yunanistan'ın notu teyit edildi
03 Aralık 2013 - 07:52 www.finansgundem.com

Fitch, Yunanistan'ın kredi notunu B- olarak teyit etti, görünüm 'durağan'

Fitch Ratings, Yunanistan'ın yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını B-, kıdemli teminatsız yabancı ve yerel para cinsinden tahvil notlarını B- olarak teyit etti. Uzun vadeli kredi notlarının görünümleri 'durağan' olarak belirlendi. Fitch ayrıca yabancı para cinsinden kısa vadeli kredi nıotunu B olarak yinelerken, Ülke Tavanı notunu B'den B+'ya çıkardı.

Fitch, Yunanistan'ın kredi notlarının teyit edilmesinin uzun süredir devam eden makroekonomik dengesizliklerin azaltılması yolunda ilerlenmesinini yansıttığını vurguladı. Bununla birlikte Fitch, politik risklerin ciddi seviyede olmaya devam ettiğinin de belirtti.

Fitch, Yunanistan için 2013 yılı GSYH daralma tahminini yüzde 4.3'den yüzde 4.0'e indirirken, 2014 yılı GSYH büyüme tahminini yüzde 0.5 olarak korudu. Fitch, Yunanistan'ın kamu borcu/GSYH oranının 2014 yılında yüzde 176 seviyesinden istikrar kazanmasını beklediğni de vurguladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)