BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan'ı zorlu bir kış bekliyor----

Yunanistan'ı zorlu bir kış bekliyor

Yunanistan'ı zorlu bir kış bekliyor
19 Ekim 2022 - 17:40 www.finansgundem.com

Yunanistan Yoksullukla Mücadele Ağı Yönetim Kurulu üyesi Spiros Psihas, önümüzdeki kışın enerji krizi ve yüksek fiyatlar nedeniyle Yunanistan halkı için 2009'dan bu yana ki en zor kış olacağını söyledi.

Yunanistan Yoksullukla Mücadele Ağı Yönetim Kurulu üyesi Spiros Psihas, Yunanlıları enerji krizi ve yüksek fiyatlar nedeniyle 2009'dan bu yanaki en soğuk kışın beklediğini belirtti.

Yoksullukla Mücadele Ağı’nın Yunanistan İstatistik Ofisi'nin (ELSTAT) verilerine dayanarak yaptığı araştırmaya göre, nüfusun yüzde 19.9'u (Yunanistan nüfusunun yaklaşık 2 milyonu) hiçbir gelire sahip değilken, yüzde 29.5’i (yaklaşık 3 milyon kişi) yoksulluk sınırı ve sosyal tecrit riski altında bulunuyor.

Ayrıca nüfusun yüzde 38.5'i hayatta kalma mücadelesi verirken, yüzde 12.5'i gıda temini konusunda güvensizlik yaşıyor. Bu rakamlara aşırı yoksulluk içinde büyüyen binlerce ailenin çocuklarının da eklenmesi gerekiyor.

Psihas, yoksulluk içinde yaşıyan 3 milyondan fazla Yunanlının aynı zamanda mal ve hizmetlerden yoksun olduğunu belirterek, “Yunanistan'da ekonomik krizin başladığı 2009'dan, enerji krizi ve yüksek fiyatlarla karşılaştığımız bugüne kadar, Yunan halkının gelirleri yaklaşık yüzde 45 oranında azaldı. Bu tek başına, sadece mali zorluk içinde olan vatandaşları değil, nüfusun tümünü yoksulluk riskiyle karşı karşıya bırakmak için yeterli. Pandemi ve Ukrayna'daki ihtilaftan önce ortaya çıkan yoksulluk şu anda daha da kötüleşiyor. 2015'ten 2019'a kadar Yunanistan bir toparlanma süreci yaşadı, ancak şimdi yoksulluk oranları yeniden artıyor” ifadelerini kullandı.

Yunanistan muhalefetinden Avrupa'ya: Göçmenleri boğduruyorsunuz

 

Yunanistan’da enflasyon rekor seviyeye ulaştı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)