BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYunanistan'da yine daralma bekleniyor----

Yunanistan'da yine daralma bekleniyor

Yunanistan'da yine daralma bekleniyor
30 Mayıs 2013 - 06:50 www.finansgundem.com

Yunanistan merkez bankası başkanı Provopulos, 2013'te yüzde 4.6 durgunluk öngördü

Yunanistan Merkez Bankası Başkanı Yorgos Provopulos, Meclise sunduğu para politikasıyla ilgili raporunda,"Yunanistan ekonomisinde bu yıl yüzde 4,6 oranında durgunluk yaşanacağını öngörüyoruz" ifadesini kullandı.
Provopulos, raporda, ülke ekonomisinin gelecek yıldan itibaren kalkınmaya başlayacağı, 2015 yılından itibaren ise işsizlik oranında azalma kaydedileceği değerlendirmesinde bulundu.
Ekonomik kalkınma için gerekli reformların gerçekleştirilmesi ve gevşeme olmadan mali uyum programının uygulanmasına devam edilmesi gerektiği belirten Provopulos, risk ve belirsizliklerin hala sürdüğüne de dikkati çekti.
Özellikle birçok alanda ilerleme kaydedilmesine rağmen devletin işleyişinin zayıf olmasından dolayı alınan önlemlerin hatalı uygulandığına işaret eden Provopulos, resesyonun uzun süreli olmasıyla piyasalarda yaşanan likidite sıkıntısının birçok iş yerini olumsuz etkileyeceğini vurguladı.
Yorgos Provopulos, raporda sermayelendirme işleminin tamamlanmasının ardından, bankaların başka sorunlarla karşı karşıya kalacağı tespitinde de bulundu.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)