BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan'da futbol taraftar dernekleri 31 Temmuz'a dek kapatıldı----

Yunanistan'da futbol taraftar dernekleri 31 Temmuz'a dek kapatıldı

Yunanistan'da futbol taraftar dernekleri 31 Temmuz'a dek kapatıldı
21 Şubat 2022 - 21:30 www.finansgundem.com

Yunanistan'da 'cephanelik gibi' diye nitelenen futbol taraftar dernekleri, Selanik'te 19 yaşında bir öğrencinin holiganlar tarafından öldürülmesi sonrası, yeni kurallar gelene dek en az 5 ay süreyle kapalı kalacak.

Sporda şiddet ve yolsuzluğun giderek tırmandığı Yunanistan, 1 Şubat'ta Selanik şehrinde 19 yaşındaki Alkis Kambanos'un sokak ortasında holiganlar tarafından dövülerek ve bıçaklanarak öldürülmesinin şoku karşısında, tüm taraftar derneklerini 5 ay için kapatma yoluna gitti.

Cinayetke ilgili 10 kişi yakalanırken, İçişleri Bakanı Takis Teodorikakos, bugün organize spor bağlantılı şiddetle mücadele için ağır hapis cezaları dahil daha sert ceza yönetmeliği açıkladı.

Teodorikakos, taraftar derneklerinin faaliyet kurallarının geniş çaplı gözden geçirilmesi ve yeni faaliyet çerçevesine tabi kılınmasının ardından ancak 31 Temmuz'da açılabileceğini söyledi.

İçişleri Bakanı, "Holiganlık, onlarca insanın ölümünden sorumlu olan küresel bir bela. Hükümet, siyasi partiler, futbol takımları ve oyuncular olarak güçlerimizi birleştirmeliyiz. Şiddete karşı bu çabanın dışında kalmaya kimsenin hakkı yok" dedi.

Parlamento onayı gereken yeni önlemlerin iktidar partisinin ötesinde geniş siyasi destek bulması bekleniyor.

Polise göre, Selanik'teki cinayet, hem kentte hem ülke çapında örgütlenen ve şiddet olaylarına karışan futbol holiganlarıyla bağlantılı. Buna göre holiganlar, kurbana saldırmadan önce hangi futbol takımını desteklediğini tuttuğunu sordu, 'Aris' yanıtını alınca saldırdı. Cinayetin işlendiği Harilaou, Aris'in stadının bulunduğu semt. Aris taraftarını öldürenlerin PAOK'lu holiganlar olduğu üzerinde duruluyor.

Yunanistan’da aşısızlara para cezası geliyor!

 

Türkiye-Yunanistan arasındaki istişari görüşmelerin tarihi belli oldu

 

Yunanistan'ın Korfu Adası açıklarında feribot yandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)