BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan'da 60 yaş ve üzerine aşı zorunluluğu----

Yunanistan'da 60 yaş ve üzerine aşı zorunluluğu

Yunanistan'da 60 yaş ve üzerine aşı zorunluluğu
30 Kasım 2021 - 13:38 www.finansgundem.com

Yunanistan'da korona virüs vaka sayıları artmaya devam ederken, 60 yaş ve üzeri vatandaşların aşı yaptırmaları zorunlu kılındı.

Yunan yetkililer getirilen yeni düzenlemeyle birlikte 60 yaş ve üzeri vatandaşların aşı yaptırmasını zorunlu kılarken, zorunlu olduğu halde aşı yaptırmayanlara 100 euro para cezası kesileceğini bildirdi.

Yeni düzenleme, 16 Ocak'tan itibaren yürürlükte olacak.

Yaklaşık 11 milyonluk bir nüfusa sahip Yunanistan'da nüfusun yüzde 63'lük bir kesimi aşılarını tam yaptırmış durumda. Korona virüs vakalarının artmasıyla birlikte, alınan aşı randevularında da bir artış gözlendi.

'Zorunlu olduğu halde aşı yaptırmayanlara her ay 100 euro para cezası uygulanacak'

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, kabine toplantısında yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızı koruma çabalarımıza odaklanıyoruz. Bu nedenle aşı yaptırmaları bundan sonra zorunlu olacak. Aşılarını henüz yaptırmamış 60 yaş üzerindeki Yunanlar 16 Ocak'a kadar ilk doz aşı için randevu almak zorundalar. Aksi takdirde her ay 100 euro idari para cezası uygulanacak" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'da geçen yıl salgının ortaya çıkmasından bu yana 931 bin 183 kişide korona virüs tespit edilirken, virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 18 bin 67'ye ulaştı.

Geçtiğimiz haftalarda uygulanmaya başlanan yeni tedbirler kapsamında, korona virüs testi negatif çıkmış olsa dahi aşısını yaptırmayanların restoranlar, sinemalar, müzeler ve spor salonları da dahil kapalı alanlara girmesine yasak getirildi.

BAE, Rus Sputnik Light aşısını onayladı

 

Flaş aşı kararı: Pfizer ilk defa açıkladı!

 

Yeni varyantların nedeni aşısızlık mı?

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk01 Aralık 2021 06:49

    Günaha ortak olmaktansa istifa iyidir.

  • Celatlar30 Kasım 2021 14:30

    Döviz dalgaları akbalarda geldi dikatimi çeken 2yildir baka hisseleri hep düşüyor bankalar yarimci başladı bir döviz grand EUHOLDİG le birden merkez bankasına yuklendiler yüzde 17 döviz artı elindeki döviz sayılar küçük yatimci tuzak

  • Mesut30 Kasım 2021 14:19

    Doları bu seviyeye getirdiniz hepiniz istifa edin, yeter artık işbilmezleri idare ettiğimiz.