BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan, Ukrayna'nın finanse edilmesinden rahatsız----

Yunanistan, Ukrayna'nın finanse edilmesinden rahatsız

Yunanistan, Ukrayna'nın finanse edilmesinden rahatsız
07 Ekim 2023 - 04:45 www.finansgundem.com

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Avrupa Konseyi toplantısında, doğal afetlerle karşı karşıya kalan Avrupa vatandaşlarına yönelik destek tedbirleri pahasına Ukrayna'ya önemli miktarda ek kaynak aktarılmasının mümkün olmadığını söyledi

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin Avrupalıların zararına olacak şekilde finanse edilmesine karşı çıktı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Granada'da düzenlenen Avrupa Konseyi toplantısında, doğal afetlerle karşı karşıya kalan Avrupa vatandaşlarına yönelik destek tedbirleri pahasına Ukrayna'ya önemli miktarda ek kaynak aktarılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Avrupa Konseyi'nin toplantısının sona ermesinin ardından gazetecilerin sorularına cevap veren Miçotakis, Avrupa Dayanışma Fonu'nun güçlendirilmesi için doğal afetlere yönelik Avrupa kaynaklarının en az 2.5 milyar euro arttırılmasını önerdi.

Yunan Başbakan açıklamalarına şu şekilde devam etti:

Ukrayna için çok daha fazla para istiyoruz ve iyi de yapıyoruz çünkü Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğiz. Lakin Avrupa Konseyi'ne Ukrayna için önemli miktarda ek kaynak sağlamanın ve aynı zamanda doğal afetlerle karşı karşıya kalan Avrupa vatandaşlarını daha az kaynakla, Ukrayna'ya sağladığımızdan çok daha az kaynakla desteklemenin imkansız olduğunu savundum.

Miçotakis ayrıca konuşmasında dayanışma fonunun çok az olduğunu ve tükenmiş durumda olduğunun altını çizdi.
Yunanistan'ın özellikle Eylül ayı başındaki şiddetli yağışların ardından sular altında kalan Teselya'yı vuran doğal afetler karşısında mevcut kaynaklarının kullanımında esnekliği en üst düzeye çıkardığını belirten Miçotakis açıklamalarında şu cümlelere yer verdi:

Ancak bunun yeterli olmadığı açıktır, zira gelecekte bu tür başka olgularla karşılaşmamız çok muhtemeldir. Bu nedenle Dayanışma Fonu'nda 2.5 milyar euroluk bir artışla birlikte toplamda 65 milyar euroyu aşan bir revizyonun bizi endişeye sevk etmeyeceğine inanıyorum. Her ne kadar genel bir mutabakatın sağlanması için daha kat edilmesi gereken uzun bir yol olsa da, Avrupa Konseyi'nde bu teklifin daha fazla anlayış göreceğini düşünüyorum.

Yunanistan'ın Avrupa Komisyonu tarafından bütçe ayarlamalarında daha fazla esneklik sağlanmasına yönelik önerisini prensipte desteklediğini belirten Yunan Başbakan, Savunma harcamalarının AB'nin hesaplamalarına dahil edildiği şekliyle farklı ele alınması gerektiğini her zaman söyleyeceğini ifade etti. Yunanistan'ın savunma alanında çok fazla harcama yaptığını söyleyen Miçotakis, bu maliyetlerin bir de Avrupa boyutu da olduğunu vurgulayarak Avrupa'nın stratejik özerkliğini güçlendirme yönündeki genel kapasitesini arttırdıklarının altını çizdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)