BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan, Türkiye'nin yükselişinden endişeli----

Yunanistan, Türkiye'nin yükselişinden endişeli

Yunanistan, Türkiye'nin yükselişinden endişeli
27 Haziran 2022 - 17:42 www.finansgundem.com

Yunanistan ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak (SYRIZA) Lideri Aleksis Çipras, Türkiye’nin uluslararası alandaki rolünün arttığını söyleyerek, "Bu bizi endişelendiriyor" dedi.


"Euractiv" haber sitesine konuşan ana muhalefet lideri Aleksis Çipras, söylem düzeyinde artan gerginliğin kendisini endişelendirdiğini ifade ederek, "Bizi endişelendiriyor çünkü Türkiye’nin uluslararası alandaki rolü şu an yükselişte" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin "yatıştırıcı güç" imajına dikkat çeken Çipras, "(Türkiye) Ukrayna’da barış için ara bulucu olmak isteyen bir güç ve hem Batı'nın hem de Doğu'nun gözünde yükselişte. Bu, bizi endişelendiriyor. Zira Yunanistan, sadece sabit dış politika dogmasını terk etmiyor, aynı zamanda günün sonunda üçüncü güçlerin satranç tahtasındaki piyonu haline gelen, Batı'nın uysal ve sadık müttefiki de oluyor" açıklamasını yaptı.

'Erdoğan her zaman Erdoğan’dı'

Çipras, kendisinin 4,5 yıllık başbakanlığı süresince de Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde zor zamanlar yaşandığını belirterek, “(Cumhurbaşkanı) Erdoğan her zaman Erdoğan’dı. Son aylarda başka biri olmadı. Daha zor zamanlarda bile diyalog kanallarının açık kalması için sıkı çalıştık. Yunan tarafı olarak bunun için çalışıyorduk” dedi.

'Yunan hükümeti ihmalkar'

Tansiyonu yükselten tarafın Türkiye olduğunu öne süren Çipras, hükümetin diyalog kanallarının açık kalması için aktif bir yol izlememesini "ihmalkarlık" olarak değerlendirdi.

Muhalefet lideri, Miçotakis’in mart ayındaki İstanbul ziyaretinin ardından sakin bir yaz beklentisinin büyük bir gerginliğe dönüşmesinin açıklanamaz olduğunu vurgulayarak, mevcut iletişimsizliğin tehlike doğurabileceğini söyledi.

Çipras: Biz istikrarlı şekilde AB ve ABD'nin katkısını istedik

Türk-Yunan ilişkilerinde dış güçlerin Yunanistan’a desteğine değinen Çipras, "Biz istikrarlı bir şekilde Avrupa Birliği (AB) ve ABD güçlerinin diplomatik katkısını istedik. Sahada katkının kolay olacağına inanmıyorum" dedi.

Çipras, Fransa ile imzalanan Savunma İşbirliği Anlaşması'nın, Yunanistan’ın egemenlik haklarının ihlal edilmesi durumunda Fransız Silahlı Kuvvetlerinin müdahalesini öngörmediğini hatırlattı. Yunanistan'ın caydırıcı bir savunma gücüne sahip olması gerektiğini dile getiren Çipras, "Ancak bu, ülkeyi mali açıdan bir kez daha zora sokacak bir israf olmamalı" diye konuştu.

Yunan muhalif lider Çipras: Yükselen değer Türkiye

Yunanistan'dan sonra Rumlar da silahlanıyor

Yunanistan, Ege'de provokatif eylemlerini sürdürüyor

Erdoğan'dan Yunanistan açıklaması: Başının çaresine baksın

İşte Yunanistan'ı çıldırtan Türkiye raporu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)