BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan için % 50 devalüasyon tehlikesi----

Yunanistan için % 50 devalüasyon tehlikesi

Yunanistan için % 50 devalüasyon tehlikesi
22 Haziran 2015 - 06:31 www.finansgundem.com

AB zirvesinde sonuç çıkmazsa Yunanistan'ın iflastan kurtulması mucizeye kalacak

Yunanistan’ın başkentinde iflas arefesinde 3, 6 veya 9 aylık yeni bir anlaşma “iyi” Euro Zirvesi’nde hiçbir karar alınmaması ise “kötü” senaryo sayılıyor.

Yorgo Kırbaki'nin Hürriyet'teki haberine göre zirvede sonuç çıkmazsa bir hafta içinde Yunanistan’ın iflastan kurtulması mucizeye kalacak. Perşembe günkü olağan AB Zirvesi de “son durak” olacak. Şayet iflas yaşanırsa senaryolara göre Yunanistan Drahmi’ye dönecek ve yeni para birimini Euro’ya karşı yüzde 30-50 develüe etmek zorunda kalacak. Yani Drahmi yüzde 50 değer kaybedecek.  Ayrıca, zirvede olumsuz bir sonucun yarın (Salı) Yunanlıların paralarını çekmek için Yunan bankalarına hücum etmelerine yol açmasından endişe ediliyor. Geçen hafta Yunan bankalarından 4.5 milyar Euro çekildi. Bankaları, Acil Likitide Desteği’nden (ELA) gönderilen paralarla ECB kurtardı. Yunanistan krizine 30 Haziran’a kadar geçici de olsa çözüm bulunamaması halinde ilk aşamada bankaların 4-6 günlüğüne kapatılacağına ve sermaye çıkışı denetimi uygulanarak ATM’lerden günde en fazla 200-300 Euro çekme sınırlaması getirileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

KARARI MERKEL VERECEK

Yunan Maliye Bakanı Yanis Varufakis Alman Frankfurter Allgemeine gazetesindeki makalesinde, Euro Zirvesi’nde Yunanistan için kararı Almanya Başbakanı Angela Merkel’in vereceğini söyledi. Varufakis “Merkel Euro Zirvesi’nde bir ikilem ile karşı karşıya. Ya Yunanistan krizini tamamen çözecek şekilde Yunan Hükümeti ile dürüst bir anlaşmaya varacak ya da Alman hükümeti içinde kendisini Yunan Hükümeti’ni devirmeye teşvik edenlere boyun eğecek” dedi. Yunan gazeteleri dün anlaşma sağlanmaması ve “iflas” halinde ülkede neler yaşanacağına ilişkin senaryolara geniş yer verdiler. Bu senaryolara göre, Yunanistan Drahmi’ye dönecek ve yeni para birimini Euro’ya karşı yüzde 30-50 develüe edecek. Atina’da ise hem SYRİZA destekçilerinin hem de Avrupa Birliği’nde kalmak isteyenlerin eylemleri sürüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)