BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunan halkı Türkiye'yle yaşanan gerilimden rahatsız----

Yunan halkı Türkiye'yle yaşanan gerilimden rahatsız

Yunan halkı Türkiye'yle yaşanan gerilimden rahatsız
11 Haziran 2022 - 09:05 www.finansgundem.com

Yunanistan'da düzenlenen yeni bir ankette, halkın ekonominin yanı sıra Türkiye'yle giderek kötüye giden ilişkilerden duyduğu rahatsızlığı ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hafta içinde Yunanistan'ın adaları silahlandırmasına ilişkin olarak “Yunanistan’ı, tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz” demişti.

Erdoğan'a yanıt veren Yunan hükümet sözcüsü Giannis Oikonomou “Uluslararası hukuk ve uluslararası anlaşmaların yerine tarihte duyulmamış iddialar veya temelsiz mitler geçemez” diye konuşmuştu. Yunan Dışişleri Bakanlığı da, 16 farklı haritayla Ankara’ya yanıt vermişti.

Yunanistan ana muhalefet lideri Aleksis Çipras ise, Twitter’da Türkçe bir paylaşım yaparak “Yunanistan egemenliğini her türlü tehdide karşı koruyacaktır. O halde kışkırtmalara son verelim ve uluslararası hukuk temelinde diyaloğa geri dönelim. Hepimizin karşı karşıya olduğu ekonomik krize cevap aşırı milliyetçilik değildir” ifadelerini kullanmıştı.

Yunanistan’ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini'nin aktardığı habere göre, Skai kanalı için düzenlenen yeni bir ankette halkın ekonomik gelişmeler ve Türkiye'yle ilişkiler konusundaki endişelerinin giderek arttığı görüldü. Katılımcıların yüzde 83'ü ekonomi konusunda “endişeli ya da çok endişeli” olduklarını belirtti.

Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde son dönemde artan tansiyondan endişe duyanların oranı da yüzde 66'yı buldu.

Son haftalarda Türkiye'ye yönelik sert açıklamalarda bulunan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'i desteklediğini söyleyenlerin oranı da yüzde 39 oldu. Miçotakis'i, yüzde 26 ile Türkiye'yle ilişkilerde barış çağrısı yapan eski Başbakan ve ana muhalefetteki SYRIZA partisi lideri Aleksis Çipras takip etti.

Bakan Akar'dan Yunanistan'a: Karşılığını vermeye devam edeceğiz!

 

Erdoğan: Yunanistan'ı aklına başına alması konusunda ikaz ediyoruz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)