BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYumrumla 41.5 milyon dolar!----

Yumrumla 41.5 milyon dolar!

Yumrumla 41.5 milyon dolar!
16 Eylül 2013 - 07:28 www.finansgundem.com

Mayweather, bir maçta tam 41.5 milyon dolar kazandı

Amerika’da düzenlenen ‘Boks Gecesi’nde mücadele eden altın yumruklar, ringde servet kazandı. Rakibini yenen Floyd Mayweather, 41.5 milyon dolarlık ödülün sahibi olurken, her bir yumruğun değeri 176 bin dolar oldu.
Las Vegas’ta düzenlenen boks karşılaşmasında altın yumruklar konuştu. ‘Boks gecesi’nde Amerikalı Floyd Mayweather ve Meksikalı Canelo Saul Alvarez karşılaştı. 12 roundluk heyecan dolu mücadeleyi baştan sona kadar üstün bir performans çizen Floyd Mayweather kazandı. Mayweather yaklaşık üç saat süren mücadelede, 41.5 milyon dolar kazanarak önemli bir rekora da imza attı.
YUMRUĞU 176 BİN DOLAR
Mücadele boyunca rakibine yüzde 46 ortalamayla 232 yumruk atan Mayweather’ın her bir yumruğu 176 bin dolara geldi. Canelo Saul Alvarez ise 5 milyon dolar kazanarak gecenin kaybeden ismi oldu. Böylece Alvarez, rakibinden yediği 232 yumruğun her biri için 21 bin dolar kazandı. Yapılan hesaplamalara göre gecenin tüm hasılatı ise 250 milyon doları aştı. Sadece bilet gelirlerinin 21 milyon dolar olduğu maçta ücretli televizyon yayınları ve reklam satışlarından önemli bir gelir elde edildi. Show Time firması söz konusu boks gecesini kişi başı yüksek kaliteli yayını 74 dolardan, düşük kaliteli yayını ise 64 dolardan sattı. Buna ek olarak üç milyona yakın izleyicininde satın alma yaptığı öğrenildi.
HAKEMLER ŞAŞIRDI
Hakem jürisinin çoğunluk oyuyla kazanan Mayweather, 2-0 ile kazandı. Ancak üç hakemden ikisi Floyd’un kazandığına hükmederken bir hakem ise 114-114 beraberlik verdi. Bu beraberlik kararı açıklanırken şampiyon boksör Floyd büyük bir şaşkınlık yaşadı. Ring hakemi olarak Kenny Bayless görev yaparken Dave Moretti 112-116, CJ Ross 114-114 ve Craig Metcalfe de puanlarını 111-117 olarak açıkladı. Saul Canelo Alvarez 43 maçta yenilgisi olmayan bir şampiyon olarak geldiği ringden eli boş döndü ve sahip olduğu WBC Super Welterweight Kemerini de rakibine teslim etti. Floyd Mayweather Jr. WBC Süper Yarı Orta Sıklet Alvarez de WBC Hafif Orta Siklet kemerleri ile geldiler ve kemer birleştirme mücadelesine çıktılar. Yapılan maçta Floyd, Welterweight şampiyonluğunun yanına bir de Light Middleweight şampiyonluğu eklemiş oldu.
Ünlüler akın etti
Altın yumrukların konuştuğu mücadeleye ünlü isimler yoğun ilgi gösterdi. Rekortmen yüzücü Michael Phelps, basketbol yıldızı Magic Johnson, usta aktör Danzel Washington’ın yanı sıra Jack Nicholson da maçı izleyenler arasındaydı. Justin Bieber ve ABD’li ünlü rapçi Lil Wayne ise şarkı söyleyerek izleyicileri coşturdu.
Boks gecesi ekonomisi
Gecenin toplam hasılatı 250 milyon dolar oldu.
Şampiyon boksör bir gecede 41.5 milyon dolar kazandı.
Kaybeden boksör ise 5 milyon dolarla yetindi.
Maçta atılan toplam yumruk sayısı 350 oldu.
Maçı HD yayınla izleyenler 74 dolar ödedi.
Ortalama yumruk başına düşen tutar 132 bin dolar oldu.
Maçın bilet hasılatı ise 21 milyon doları geçti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)