BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYükseliş sürüyor----

Yükseliş sürüyor

Yükseliş sürüyor
19 Kasım 2013 - 12:41 www.finansgundem.com

Türkiye’nin üretim, ihracat ve istihdam bakımdan önde gelen sektörleri arasında yer alan elektrik-elektronik sektörü ihracatta yükselişe devam etti

Türkiye’nin üretim, ihracat ve istihdam bakımdan önde gelen sektörleri arasında yer alan elektrik-elektronik sektörü, ihracattaki yükselişini Ekim ayında da sürdürdü. En fazla ihracat yapan sektörler sıralamasında dördüncülüğünü koruyan sektör, geçtiğimiz yılın Ekim ayına göre yüzde 7,6 artışla 1 milyar 93 milyon dolarlık ihracat elde etti. Ocak – Ekim dönemindeki elektrik-elektronik sektörü ihracatı ise 9 milyar 743 milyon dolara ulaştı.
Elektrik-elektronik sektörünün Ekim ayında en fazla ihracat yaptığı ilk üç ülke İngiltere, Almanya ve Irak olurken, bu ülkeleri Fransa, Türkmenistan, Rusya, İtalya, Suudi Arabistan, Azerbaycan-Nahcivan ve İspanya takip etti. Bu dönemde Suudi Arabistan’a yüzde 242, Türkmenistan’a ise yüzde 133 oranında ihracat artışı dikkat çekti.
Yıl geneline bakıldığında da en fazla ihracat yapılan ülkelerin başında yine İngiltere, Almanya ve Irak geliyor. Fransa, Türkmenistan, Rusya, Suudi Arabistan, Azerbaycan-Nahcivan, İtalya ve İspanya en fazla ihracat yapılan diğer ülkeler olarak sıralanıyor. 10 aylık sürede ihracat dağılımı Türki Cumhuriyetlerde ağırlık kazanırken  Brezilya, Panama, Kanada, Macaristan gibi farklı coğrafyalarda rekor ihracat artışının yaşandığı görülüyor. 
İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği (TET) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, elektrik-elektronik sektörünün Ekim ayındaki performansını değerlendirerek, şunları söyledi: “Geride bıraktığımız ay elde ettiğimiz yüzde 7,6 artış ile elektrik-elektronik sektörümüz dördüncü sırada yer aldı. Ortadoğu ve komşu ülkelerdeki sorunlar halen devam ediyor. Tüm olumsuzluklara rağmen moral bozmadan yılsonu hedefimize kilitlenmiş durumdayız. İhracatımızı yeni pazarlarla çeşitlendirmeye devam ediyoruz. Kısa bir süre önce Şili-Peru, Güney Afrika Cumhuriyeti-Angola’ya düzenlediğimiz ticaret heyetlerimiz oldukça verimli geçti. Çok yakında da beyaz eşya yan sanayi üreticilerinden oluşan TURKHAS Takımımız ile ihracatçılarımızı Brezilya ile buluşturacağız.” 
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)