BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPiyasaYüksel inşaat'ın notu düşürüldü----

Yüksel inşaat'ın notu düşürüldü

Yüksel inşaat'ın notu düşürüldü
13 Aralık 2013 - 12:34 www.finansgundem.com

Kredi Derecelendirme Kurluşu Fitch, Yüksel İnşaat'ın uzun vadeli notunu aşağı çekti...

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Yüksel İnşaat'ın uzun  vadeli kredi notunu (IDR) CCC'den CC'ye indirdi. Fitch 200 milyon dolar tutarında tahvili yurtdışı piyasalarda işlem gören Yüksel İnşaat'ın kredi notunun indirilmesi kararına gerekçe olarak şirketin alacaklıları ile arasındaki görüşmelerin üzerindeki belirsizliği gösterdi.
Reuters verilerine göre Yüksel İnşaat'ın Kasım 2010'da ihraç edilen 200 milyon dolar tutarındaki 10 Aralık 2015 vadeli tahvillerinin getirisi  yüzde 31.7 düzeyinde bulunuyor. Fitch tarafından yapılan açıklamada ayrıca, "Not indirimi tahvilin yeniden yapılandırılmasının orijinal sözleşme hükümlerinin belirgin derecede zayıflayabileceği ihtimalini yansıtmaktadır" denildi.
Fitch tarafından yapılan açıklamaya göre tahvil ihraç sözleşmesinde Yüksel İnşaat'ın borçluluğuna dair bir hükmün aşılması üzerine alacaklılarla şirket arasında görüşmeler başladı. Şirkete karşı hukuki yolları kullanmayan alacaklılar Yüksel İnşaat ile tahvilin yeniden yapılandırılması için görüşmeye başladı.
Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's de dün yaptığı açıklamada Yüksel İnşaat'ın kredi notunu alacaklılarla devam eden görüşmeler nedeniyle Caa1'den Caa2'ye indirmiş, görünümü "negatif" olarak açıklamıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)