BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYüksek enerji fiyatları enflasyonu artırıyor----

Yüksek enerji fiyatları enflasyonu artırıyor

Yüksek enerji fiyatları enflasyonu artırıyor
09 Ocak 2022 - 11:56 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesi Isabel Schnabel, yeşil dönüşümü önceleyen ekonomi politikalarının orta vadeli enflasyon tahminleri için "ölçülebilir yukarı yönlü riskler" yarattığını söyledi.

Schnabel, iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik politikaların enerji fiyatlarını uzun süre daha yüksek tutacağını ve ECB’nin teşviklerini planlanandan daha hızlı geri çekmeye zorlayabileceği konusunda uyardı.

ECB’nin piyasa operasyonlarından sorumlu yöneticisi olan Schnabel, fosil yakıtlardan daha yeşil, düşük karbonlu bir ekonomiye planlı geçişin “orta vadede temel enflasyon projeksiyonu için ölçülebilir yukarı yönlü riskler oluşturduğunu” söyledi.

ENERJİDEKİ FİYAT ARTIŞI ENFLASYONU TETİKLEDİ

Euro bölgesindeki 19 ülkede enerji fiyatları Aralık ayında bir önceki yıla göre yüzde 26 artarak rekor seviyeye yaklaştı. Ekonomi, korona virüsün etkisinden kısmen toparlandıktan sonra enerji fiyatlarında gerçekleşen keskin bir artış, enflasyonu Aralık ayında yüzde 5’e yükseltti. Bu seviye euro bölgesi için yeni bir rekor.

Schnabel, karbon vergisi gibi iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik politikaların ve daha yüksek enerji maliyetleri için yoksul hanelerin giderlerini karşılamaya dönük tedbirlerin enflasyonist baskıları artırdığını söyledi.

"ECB POZİSYONUNU YENİDEN GÖZDEN GEÇİREBİLİR"

ECB, enerji fiyatlarındaki artışın geçici olduğunu belirterek ultra gevşek para politikasını en az bir yıl daha sürdürmeyi taahhüt etmişti.

Ancak, Amerikan Finans Birliği’nin Cumartesi günkü yıllık toplantısına video bağlantısı aracılığıyla konuşan Schnabel, yeşil enerji geçişinin enflasyonist etkisinin merkez bankasını bu pozisyonu yeniden gözden geçirmeye zorlayabileceğini söyledi.

Yüksek enflasyon borsayı nasıl etkiler?

Yeşil enerji yatırımları ekonomileri dünya liderliğine taşıyacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahallenin Delisi09 Ocak 2022 17:56

    Yıllardır yenilenebilir enerji yatırımlarına usd alım garantisi verildi bu garanti bu yıl itibariyle 10 yıl  daha devam edecek...