BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYuan sermaye çıkışı endişeleriyle 5 yılın dibinde----

Yuan sermaye çıkışı endişeleriyle 5 yılın dibinde

Yuan sermaye çıkışı endişeleriyle 5 yılın dibinde
14 Haziran 2016 - 19:54 www.finansgundem.com

Yuan, yavaşlayan ekonomiye dair işaretler ve sermaye çıkışının hızlanabileceği endişeleriyle, beş yılın düşüğüne geriledi

Yuan, yavaşlayan ekonomiye dair işaretleri ve sermaye çıkışının hızlanabileceği endişeleriyle, beş yılın düşüğüne geriledi.

Çin para birimi, dolar karşısında Şanghay'daki kapanışta yüzde 0.19 düşerek 6.5966 seviyesine geriledi. Bu, yuanın Şubat 2011'den beri en düşük seviyesi olurken, geçtiğimiz aydaki kayıplarını da yüzde 1'e genişletti. Yuanın kayıpları, Ağustos ve Ocak aylarında piyasaları süpüren volatiliteyi ateşlemekte başarısız olurken, Goldman Sachs Group Inc. stratejistleri 2 Haziran'da, para birimi üzerindeki görüşlerini doğrudan negatife çevirerek, sermaye çıkışlarının hızlanmasında yenilenen risklerin olduğunu söyledi.

Yavaşlayan ekonomi, sermaye çıkışı endişeleri yuanın değerini düşürüyor

Goldman Sachs stratejistleri, "Politika yapıcıların planları dahilinde olmadığını açıklamasına rağmen, piyasaların yeniden bir defalık devalüasyona ihtiyaç duyulduğu konusunda spekülasyon yapacağını düşünüyoruz." diye belirtti.

Çin'in döviz rezervleri geçtiğimiz ay dolardaki ralli sebebiyle 2011'in sonlarından beri en düşük seviyesine gerilemişti. Bu yıl rezervler genel olarak istikrarlı olurken, Mayıs'ta, 2014 Haziran'daki yaklaşık 4 trilyon dolarlık zirvesinden düşüşünü yüzde 20'ye genişletti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)