BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYorum yazdı davalık oldu----

Yorum yazdı davalık oldu

Yorum yazdı davalık oldu
19 Mayıs 2013 - 09:24 www.finansgundem.com

Bir pizza şirketi, internetten sipariş verdiği pizzanın altının yanık olduğu için olumsuz yorum yazan müşterisinin evine ihtarname gönderdi

Gelen siparişleri beğenmeyen müşteri, Yemeksepeti’nin kullanıcı yorumları bölümüne “İtalyan pizzası hakkında en ufak bir fikre sahip olduğunuza emin misiniz?” ve “Pizzanızın altı yanmamış direk kömür olarak geldi, hem param boşa gitti hem aç kaldım kutusuyla birlikte kömür yığınının fotoğrafını çektim paylaşıyorum” şeklinde iki adet yorumda bulundu. Paylaşılan yorumu fark eden pizza firması yetkilileri, firmayı zor duruma sokan bu gelişmeden sonra müşteriye gönderdiği ihtarnamede söz konusu şikayetin kötü niyetli olduğu iddiasında bulundu. Hürriyet'ten Cemre Hüma ERAKKUŞ 'un haberine göre ihtarnamede, ilkinde beğenilmeyen pizzadan bir kez daha sipariş verilmiş olmasının kasıtlı bir davranış olduğu değerlendirmesi yapıldı. Ayrıca, iki yorumun da eleştiri sınırlarını aşan, marka değeri ve ticari itibarı zedeleyen asılsız bir karalama olduğu ileri sürüldü.
DAVA AÇARIZ
İhtarname aracılığı ile talep edilen şey ise uyarıdan sonraki iki gün içerisinde ilgili sayfadaki yorumun silinmesi oldu. Firma, ihtarnamede yer alan sonuç ve istek kısmında, olumsuz eleştiri silinmediği takdirde, saygınlığı ve ticari itibarının zedelenmesi sonucu uğradığı tüm maddi zararın tazmini için müşterisi aleyhine dava açılacağını bildirdi. Firma, şikayetini dile getiren müşterisinin ev adresine ise Yemeksepeti aracılığıyla verdiği siparişin teslimat bilgilerinden ulaştı. Pizza şirketinin şimdilik dava açıp açmayacağı bilinmese de tehdit niteliğinde bir ihtarname yollamış olması sosyal paylaşım sitelerinde büyük yankı uyandırdı.
Mağduriyet söz konusu olursa biz karşılarız
Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, “Yemeksepeti olarak kullanıcılarımızın verdiği tüm yorumları itinayla dikkate alıyor ve takip ediyoruz. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da kullanıcılarımızdan yorum almaya, ahlaki değerler ve ispatlanabilirlik çerçevesinde de tüm şeffaflığımızla bu yorumları yayınlamaya devam edeceğiz. Aynı değerler içerisinde belirtmek isterim ki tüm yorumlara restoranlarımızın da cevap verme hakkı bulunmaktadır. Bu olay özelinde de kullanıcımıza karşı açılabilecek olası davada eğer bir tazminat ya da mağduriyet söz konusu olursa Yemeksepeti olarak bunları karşılamayı taahhüt ediyoruz” dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Barkın Paker29 Mayıs 2013 14:35

    Yemeksepeti şu an için doğru olanı yapıyor gibi görünüyor. Ancak sonrasında bu firmayla olan hadiseyi açıklaması ve firmaya karşı ambargo uygulaması tüketici nezdinde ona daha fazla artı puan kazandıracaktır.