BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSu faturalarında 'kademe' talebi----

Su faturalarında 'kademe' talebi

Su faturalarında 'kademe' talebi
04 Mayıs 2024 - 12:48 www.finansgundem.com

Kamu Denetçiliği Kurumu, bir başvuru üzerine, kalabalık hanelerde su kullanımının artacağına dikkati çekerek, su bedellerinde kademelendirmenin yeniden değerlendirilmesi yönünde BUSKİ'ye tavsiyede bulundu.

Bursa'da yaşayan bir kişi, su faturalandırmada 12 metreküp olan ilk kademe sınırını ailesinin kalabalık olması nedeniyle aştığını ve fazla fatura ödediğini belirterek Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) başvurdu.

1. kademe ile 2. kademe arasında iki kat bedel farkı bulunduğunu belirten başvurucu, kademe kullanım limitinin daha adil şekilde düzenlenmesini istedi.

KDK, konuyla ilgili farklı su ve kanalizasyon idarelerinin uygulamalarını, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği'nin görüşlerini inceledi.

Kademelendirmede 12 metreküp sınırının meskenlerin ortalaması alınarak belirlendiğine dikkati çeken KDK, hanede fazla kişi bulunması durumunda su tüketiminin artacağına dikkati çekti.

KDK, bu sebeplerle faturalandırmanın yeniden değerlendirilerek, kademe sayısının artırılmasını ve kademeler arası bedel farkının daha makul belirlenmesini Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (BUSKİ) tavsiye olarak iletti.

Elektrik faturası desteği alandan güvence bedeli alınmayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)