BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin'Yooookk böyle kadroo...!' (Fi Çi Pi)----

'Yooookk böyle kadroo...!' (Fi Çi Pi)

'Yooookk böyle kadroo...!' (Fi Çi Pi)
21 Aralık 2016 - 11:27 www.finansgundem.com

Akilah Azra Kohen'in çok satan Fi Çi Pi kitap üçlemesinden uyarlanan aynı isimdeki dizinin fotoğraf çekimleri yapıldı.

Akilah Azra Kohen'in çok satan Fi Çi Pi kitap üçlemesi dizi olarak uyarlandı.
Senaryo çalışmaları tamamlanan; yapımını Ay Yapım'ın, yönetmenliğini Mert Baykal'ın üstlendiği dizi henüz çekimlerine başlamadan merak uyandırdı. 

Seranay Sarıkaya, Ozan Güven, Mehmet Günsür ve Berrak Tüzünataç'ın yeraldığı projenin ilk fotoğraf çekimi için oyuncular geçtiğimiz gün bir araya geldi. 


Eğlenceli anlar yaşayan ekip, önümüzdeki günlerde set çalışmalarına başlayacak. Senaryosu tamamlanan proje yeni yılın ilk aylarından izleyicisiyle buluşacak. 

Türkiye’nin ilk özgün dijital dizi projesi Fi Çi Pi, 13 bölümden oluşacak ve dizinin her bölümü 60 dakika olacak.  

Medcezir adlı dizide rol aldıktan sonra, başka bir projede yer alıp almayacağı merak konusu olan Serenay Sarıkaya dün hayranlarını heyecanlandıracak bir paylaşımda bulundu. 

Oyuncu sosyal medya sayfasında, yeni dizi projesinin tanıtım fotoğrafını paylaşarak altına şu notu ekledi.: "Yooookk böyle kadroo...! Açılınnn geliyoruzz #ölüyorumheyecandan #hemenbaşlasın #özledimmmm #ficipi #letthepartybegin"
 
Peki ama diziye uyarlanan Fi, Çi, Pi üçlemesinin yazarı Akilah Azra Kohen kimdir? Kitaplarının ismi ne anlama gelmektedir? İlk ne zaman yayınlandı?

Türk yazar ve psikolog, Akilah Azra Sarızeybek Kohen 1979 yılında İzmir'de doğdu. Kohen, İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü mezunu olduktan sonra eğitim hayatına Kanada Ottawa Üniversitesi'nde, Üçüncü Dünya Ülkelerine Yardım Ekonomisi bölümü ile devam etti.

Liverpool Üniveristesi'nde Davranış Bilimleri dalında uzmanlık yapan Akilah Azra Sarızeybek Kohen iyi derecede İtalyanca ve İngilizce biliyor.

Asıl adı Azra Sarızeybek olan yazar, Akilah ismini mahlası olarak kullanıyor. 2001 yılında Sadok Kohen ile yaptığı evlilikten sonra 'Kohen' soyadını alan yazar; 2009 yılında bir erkek çocuğu sahibi oldu.
 
Akilah Azra Kohen 'in Eserleri/Kitapları Nelerdir? Fi-Çi-Pi Üçlemesi Ne Zaman Yayınlandı?

Sanatçının ilk eseri Fİ 2013 yılında Goa Basım Yayın tarafından, mahlası olan Akilah yazar ismi ile basılmıştır. İkinci ve sonraki basımlar Destek Yayınları tarafından Ağustos 2014 ve sonrasında basılmaya devam edilmiştir. Sloganı "Bu hikayenin sadece inanılamaz tarafları gerçektir" olan kitap 600 sayfa olarak basılmıştır. Yazar, kitabın ismi 'Fİ'nin altın orandan geldiğini ifade ediyor. Fİ'de ihtirası anlattığını söylüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)