BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYöneticilere göre Z kuşağı aşırı alıngan----

Yöneticilere göre Z kuşağı aşırı alıngan

Yöneticilere göre Z kuşağı aşırı alıngan
20 Nisan 2023 - 17:32 www.finansgundem.com

Yeni yapılan bir araştırma, yeni işe başlayan Z kuşağı çalışanlarının fazlasıyla alıngan olduklarını ve bunun işlerini kaybetmelerine neden olabildiğini gösteriyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Z kuşağının çalışma hayatından beklentilerinin diğer kuşaklara kıyasla oldukça farklı ve esnek olduğu bilinen bir gerçek, ancak iş hayatında ne kadar alıngan oldukları yeni bir bilgi. Yeni yapılan bir araştırmaya göre, yöneticiler, Z kuşağının kolay gücenmeleri nedeniyle işlerinden olabildiklerini ve çalışma hayatını algılayış şekilleri bakımından bunun önemli bir sorun olduğunu belirtiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, yeni anket verileri, yöneticilerin yüzde 12'sinin bir Z kuşağı çalışanını işe başladıkları ilk hafta kovduklarını gösteriyor. Anket sonuçları ayrıca bunun sorumlusunun genellikle çok kolay gücenmek olduğunu bulguluyor.

Pandemi etkisi

Insider’dan Aaron McDade’in haberine göre, 1.300'den fazla yöneticinin katıldığı yeni bir ResumeBuilder anketinde yanıt verenlerin yüzde 74’ü, Z Kuşağı ile çalışmayı diğer nesillere göre daha zor bulduklarını ve katılım sağlayan yöneticilerin yüzde 12'si de genç bir çalışanı işe başladıkları ilk hafta içinde kovmak zorunda kaldıklarını bildiriyor.

Ankete göre, Z Kuşağı ile çalışmanın zor olduğunu düşündüğünü söyleyen 1000 yöneticinin yaklaşık yarısı, 'çoğu zaman veya her zaman’ genç kuşakla çalışmanın zor olduğunu söylüyor. ResumeBuilder Baş Kariyer Danışmanı Stacie Haller, iş yerindeki nesiller arası farklılıklar uzun zamandır bir tartışma konusu olsa da, pandeminin iletişim ve çalışma tarzı gibi alanlardaki zorlukları daha da şiddetlendirdiğini belirtiyor.

Daha fazla eğitime ihtiyaçları var

Haller yaptığı açıklamada, “Kovid-19 ve uzaktan eğitimin bir sonucu olarak, Z kuşağının giriş seviyesi pozisyonlarda eski nesillere kıyasla daha başarılı olma temelinden yoksun olmaları mümkün gözüküyor” diyor ve ekliyor: “Uzaktan çalışma ve eğitimle iletişim becerilerinin pek gelişmediğini ve insanların daha bağımsız çalışma eğiliminde olduğunu biliyoruz. İşe alma yöneticilerinin, Z kuşağı ile pozisyonlar için mülakat yaparken bunun farkında olması gerekiyor. Bu nesil, profesyonel beceriler söz konusu olduğunda, gerektiğinde daha fazla eğitime ihtiyaç duyabiliyor.”

Alınganlık ve üretkenlikte eksiklik

Ankete göre, bu jenerasyonla çalışmanın zor olduğunu söyleyen 1.000 yöneticinin yüzde 60'ından biraz azı, en az bir Z Kuşağı çalışanını kovmak zorunda kaldıklarını söylüyor. Bu yöneticilerin yaklaşık yüzde 20'si bir Z kuşağı çalışanını işe başladıkları ilk hafta içinde ve yüzde 27'si de ilk ay içinde işten çıkardıklarını belirtiyor.

Yöneticiler, Z kuşağıyla çalışma noktasındaki isteksizliklerine, çabalama ve üretkenlik eksikliğinden genç çalışanların fazlasıyla alıngan olmalarına kadar çeşitli nedenler gösteriyor.

Z kuşağı mı baby boomer mı?

Hairbro Pazarlama Direktörü Adam Garfield ise yaptığı açıklamada, Z kuşağı çalışanlarının ‘son derece yenilikçi ve uyumlu’ olabildiklerini ve 'statükoya meydan okumaktan ve masaya yeni fikirler getirmekten korkmadıklarını’ ancak aynı zamanda etkili iletişim konusunda oldukça zayıf olabildiklerini belirtiyor.

Garfield yaptığı açıklamada, “Dijital iletişim araçlarını kullanma konusunda yetkin olsalar da, yüz yüze etkileşim için gerekli olan bazı becerilerden yoksun olabiliyorlar. Z kuşağının, meslektaşları ve müşterileri ile daha güçlü ilişkiler kurmak için iletişim becerilerini geliştirmeleri gerekiyor” diyor.

Ankete katılan yöneticilerin yüzde 64’ü Z kuşağıyla çalışmayı zor bulduklarını belirtiyor. Bu yöneticilerin yaklaşık yüzde 30’u X kuşağıyla, yüzde 34’ü ise Y kuşağı ile çalışmayı tercih edeceklerini söylerken, diğer bir üçte birlik kesim ise herhangi bir tercihleri olmadığını belirtiyor. Z kuşağı yerine 60 yaş ve üzeri çalışanları tanımlamak için kullanılan baby boomer’larla çalışmayı tercih edebileceğini söyleyen yöneticilerin oranının ise sadece yüzde 4 seviyesinde kaldığı görülüyor.

Buffett’ın ortağı açıkladı: Z kuşağı nasıl zengin olur?

 

Y ve Z kuşağı aile desteğine muhtaç

 

Z kuşağı emeklilik için daha çok para biriktiriyor

 

En hızlı borç biriktiren nesil Z kuşağı

 

İş yerinde zorluk yaşıyorlar: Z kuşağının teknolojiyle sınavı!

 

Çalışma hayatına 'Z kuşağı' ayarı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)