BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYÖK’ün dijital eğitimine 30 üniversite daha katılacak----

YÖK’ün dijital eğitimine 30 üniversite daha katılacak

YÖK’ün dijital eğitimine 30 üniversite daha katılacak
18 Aralık 2020 - 16:12 www.finansgundem.com

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç: "3’üncü fazda Anadolu’dan seçilen 30 üniversiteden 90’a yakın akademisyene CISCO-ODTÜ işbirliğiyle hazırlanan eğitim verilecek." dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile CISCO arasında yapılan dijital eğitim iş birliği kapsamında ilk 2 fazda eğitim alan akademisyenler için sertifika töreni düzenlendi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre; 16 Mart’ta başlatılan iş birliği kapsamında, Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi kapsamında yer alan Anadolu’daki 24 üniversiteden akademisyenlere ‘siber güvenlik’ ve ‘ağ yönetimi’ konularında verilen eğitimlerde ilk 2 faz tamamlandı. Eğitim alan 63 akademisyenden 51’i sertifika almaya hak kazanırken, YÖK’te akademisyenlere yönelik ‘sanal sertifika töreni’ düzenlendi. Törenin ardından yine Anadolu’dan seçilen 30 yeni üniversitenin katılımıyla 3’üncü faz eğitim programının tanıtımı gerçekleştirildi. 2021 yılının Ocak-Ağustos ayları arasında gerçekleştirilmesi planlanan 3'üncü faz eğitimi için, Bolu Abant İzzet Baysal, Adıyaman, Afyon Kocatepe, Ahi Evran, Aksaray, Alanya Alaaddin Keykubat, Amasya, Bandırma Onyedi Eylül, Bartın, Bilecik Şeyh Edebali, Bülent Ecevit, Cumhuriyet, Çankırı Karatekin, Dumlupınar, Düzce, Erzincan Binali Yıldırım, Giresun, Harran, Kafkas, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Karabük, Karamanoğlu Mehmet Bey, Kastamonu, Niğde, Nevşehir Hacı Bektaş Veli, Ordu, Recep Tayyip Erdoğan, Sinop, Tarsus Uşak Üniversiteleri seçildi. Projede eğitim görecek her bir üniversite tarafından bildirilecek 3 akademisyenden en az birinin kadın akademisyenler arasından seçilmesi zorunluluğu getirildi. Projenin ilk fazında Bursa Teknik, Erzurum Teknik, Eskişehir Teknik, İskenderun Teknik, Konya Teknik, Hitit, Tokat Gaziosmanpaşa ve Yozgat Bozok Üniversiteleri, ikinci fazda ise Ağrı İbrahim Çeçen, Ardahan, Artvin Çoruh, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis Eren, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kilis 7 Aralık, Munzur, Muş Alparslan, Osmaniye, Siirt, Şırnak Üniversiteleri yer almıştı.

SİBER GÜVENLİK EĞİTİMLERİ TÜM ÖĞRENCİLERE YAYILMALI

Yükseköğretimde dijitalleşmeye büyük önem verdiklerini belirten YÖK Başkanı Saraç, içinden geçilen sürecin bunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya çıkardığını belirtti. 2018’in aralık ayında başlattıkları Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi’nin ilk etabında 20 üniversiteden 60 binin üzerinde öğrenci ve 10 binin üzerinde öğretim elemanına dijital beceri eğitimi verdiklerini hatırlatan Saraç: “Bu aslında bir farkındalık projesiydi. Biz YÖK olarak, sadece üniversitelerimizdeki potansiyeli harekete geçirmeye çalıştık. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Nitekim geçtiğimiz mart ayında başlayan ve halen devam eden pandemi sürecinde bu proje kapsamında verilen eğitimlerin önemli ölçüde faydasını gördük." dedi.

Saraç, rektörlerden ve akademisyenlerden aldıkları eğitimi üniversitelerdeki diğer öğretim elemanlarına ve öğrencilere de aktarmalarını beklediklerini dile getirerek: 

"Özellikle siber güvenlik konusunun içinde bulunduğumuz süreçte ne denli önemli bir alan olduğunu yaşayarak görüyoruz. Dolayısıyla hangi bölümde ya da programda öğrenim görürse görsün, tüm öğrencilerimizde siber güvenlik konusunda bir farkındalığının oluşmasının dijital çağın bir gerekliliği olduğunu düşünüyoruz. Siz rektörlerimizden siber güvenlik eğitimlerini tüm öğrencilerimize yaymanızı istiyoruz."

 diye konuştu.

3’ÜNCÜ FAZ'A GEÇİLDİ

Saraç, konu ile ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise dijital eğitim iş birliği kapsamında 3’üncü faza geçildiğine işaret ederek: "3’üncü fazda yine Anadolu’dan seçilen 30 üniversiteden 90’a yakın akademisyene CISCO-ODTÜ iş birliğiyle hazırlanan eğitim verilecek" bilgisini verdi.

YÖK aşı için öncelik talep ediyor

 

YÖK, 'üniversiteler açılıyor' iddialarını yalanladı

 

YÖK, üniversitelerde yapılacak sınavların temel ilkelerini belirledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)